跳至

首頁

尾頁

大宅

我想請問你地check左下面未呀(37週)~~~急

我個c+放假到9號呀,到時我38週幾,你地有無醫生介紹呀

子爵府

Re: 我想請問你地check左下面未呀(37週)~~~急

點解要CHECK呀?CHECK D 咩呀?

男爵府

我都想知點解要CHECK呀?

信是有緣

大宅

如果順產要驗睇下有無乙型鍊球箘,咪會傳俾bb架

珍珠宮

我睇羅趙豐,係causeway bay,好好ga

大宅

仲要睇下夠唔夠位順產!
qqbobo 寫道:
如果順產要驗睇下有無乙型鍊球箘,咪會傳俾bb架

大宅

咁如果我而家成38weeks+但係都冇check到, 咁點啊?
寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

複式洋房

我39wks都冇check過.. 會唔會好大鑊架?!

大宅

我係38週只check左夠唔夠位順產 law~~ 無驗其他呀~
我找 江孟儀 的.

大宅

Monty 寫道:
我睇羅趙豐,係causeway bay,好好ga

Me too, 我都係睇羅趙豐, 佢在35weeks 看到阿b個頭入唔到盆骨所以我先開刀生阿b. 因為入唔到盆骨順產機會好低.

大宅

今日 36w 5 d, check o左 下面, 阿b 個頭都落緊去, 所以可能 唔駛等 40w 先至生. 而且呢幾日宫縮好密, 咁就即係可以推阿b 落d, 咁就應該快生d.
都有攞分泌化驗.

大宅

嘻~~算啦,我唔check啦,都趕唔切,我有朋友生左但佢都無check,因為佢未聽過話要check,仲係咁講話乙型肝炎,我同佢講兩回事,佢都聽唔入耳

但sanlap,落左盤骨又唔代表快生喎,因為係產前產後10月媽咪個topic呢,有d媽咪話落左盤骨但接近40週都未生喎,有d落左小小就已經生左,所以未必架,anyway大家都期待bb出世,好緊張呀,你幾多week呀

大宅

qqbobo,
check o左安心d 嘛~ 我比較警青, 所以都係安全d 好.
至於幾時出世呢, 醫生估過多 2 星期左右, 同埋佢check 過我下面, 陰道開始鬆鬆o地, 加埋我d 宫縮又密又強, 所以咪話我唔駛 40w 先至生o羅~ 我今個weekend 37w. 你呢?

大宅

sanlap
我38wks啦,check 一定check唔切,因為一星期後先有result,我睇開個c+放到9號先開呀,但我又唔想睇第二間,費是新症問長問短兼等好耐架…

大宅

qqbobo,
唔怪得你話check 唔切啦!
咁好快你就生得啦! 祝你一齊順利呢!

洋房

我上一胎都有檢查[家].但今胎38weeks醫生都冇幫我檢查...

洋房

DEAR,

我CHECK 咗啦,其實主要的原因除了確定盆骨同子宮頸好唔好外,是要CHECK下陰道有無細菌,特別是乙型鏈球菌,因為如順產會令阿B 受感染的,如發現就要食定抗生素或打針的.
所以最好CHECK埋佢

S.MUM

大宅

係呀,37week 要 check下陰道有無細菌 & 確定盆骨夠唔夠位, 我今日去睇result, 希望ok啦, 但係醫生話我個盆骨可能唔夠位, 要再睇下bb的size呀 :-(

大宅

pangchaimami:

請問點樣check盤骨夠唔夠位?
是否醫生伸幾隻手指入陰道摸? 定係成隻手伸入去摸呀?
好似好恐怖喎~

洋房

我阿b一早就落0左去,但都要40週至生得。
我在私家check的時候有check下面,但佢又冇話我知係check盤骨,佢淨係話檢查陰道有冇細菌啦!不過我去健康院就冇check喎!所以係0米唔一定要check!

首頁

尾頁

跳至