興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

民房

help! 電腦問題!

電腦主機有power,"芒"顯示power on後no singal, 但keyboard & mouse 就冇燈冇反應, 部機完全用唔到, 好可憐!! 最近我轉o左寬頻公司, 有影響嗎?? 或是中毒?? 高手請指教!!

禁止訪問

Re: help! 電腦問題!

侯爵府

畀面勳章

我諗唔關寬頻公司樹既...

似底板問題.... ?-(

禁止訪問

民房

ha8mo, ccd,

hi, 謝謝回覆.
本來用 "pccw" 轉 "i-cable"; 發現問題後,再試用番"pccw",冇問題但要開好modem,等"link"&"line"燈穩定好,再開電腦就ok,因"pccw"己完約,一定要用"i-cable",問題再出現,其實,我已試過插過d頭,又試過直頭唔插寬頻插頭,唔上網,情況一樣. pls help!!

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

貢...你有無請教下i-cable問題所在

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

i mean 可能H.D.有問題囉...hehe~
裝pccw係dial-up形式(login+password)/i-cable又唔知邊樣;整花左...

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

係??貢既話...

我....咪一早...就講左問題所在...囉??(底板出事?)

?-( ?-( ?-(

禁止訪問

民房

請唔好提i-cable個d電話接線生(因唔識解決問題,同話問題唔關寬頻事law); "i-cable"係一開機就連好晒線, no need password; 聽過你o地意見, 我會再試重新插過晒d插頭,如果真係唔得,唯有師傅現身la........anyway, thankyou so much!!

侯爵府

畀面勳章

Good Luck~

大宅

If you are talking about those "師傅" from i-cable, you'd better cancel the appointment because they won't help on computer problem, and in my opinion, your problem is not related to I-cable at all, because cable modem cannot stop your PC from booting up. I suggest you should find "電腦維修師傅" to check your PC instead.

loveborma 寫道:
請唔好提i-cable個d電話接線生(因唔識解決問題,同話問題唔關寬頻事law); "i-cable"係一開機就連好晒線, no need password; 聽過你o地意見, 我會再試重新插過晒d插頭,如果真係唔得,唯有師傅現身la........anyway, thankyou so much!!

首頁

尾頁

跳至