跳至

首頁

尾頁

男爵府

0601 family 的入會制度

很多謝各位媽咪的鼎力支持,我地會員人數已突破了180人了

最近我地正在收會費,但我們的財政mr2發現有媽咪未報名,但就寄票來入會,這樣做會加添了我們在核對時的麻煩,加上我們秘書 pwypaulina要先審核大家的資料才可完成登記,固此希望未入會的媽咪不要再寄票來了。

另外最近有太多人PM入會的申請,秘書小姐須要時間處理,大家不用心急。

不過有一點要重申的是,我們成立0601Family,主要是讓0512-0602出生的BB一起參予活動,因為大家月齡相近,在安排playgroup或者一些聚會時,會較容易安排節目。

由於現時會員已太多,為了公平地使合資格的BB可以參予活動,我們暫時不會再接受非0512-0602出生BB的媽咪申請,之前已入會的0511, 0603媽咪,將列入2nd priority class,如此舉令大家失望,懇請見諒。 2nd priority的會員也可以參加聚會,不過如果有playgroup須要限制月齡時 (如playgroup),這些BB便不能參加了。

請各位0509, 0510, 0511, 0603, 0604等等的媽媽,你們不須要再pm pwypaulina了。不過我們可以在BB 1歲後,大家成長差距不那麼大時,再擴闊會員網,令更多BB同媽咪可以一齊參予。 多謝各位。

大宅

Re: 0601 family 的入會制度

好贊成擴闊會員網既方式。

我地會一直聯繫住,試想想將來大家既孩子到了2-3歲或讀小學時,再聚會時一定好感動同好得意。

mrsmcdull 寫道:
請各位0509, 0510, 0511, 0603, 0604等等的媽媽,你們不須要再pm pwypaulina了。不過我們可以在BB 1歲後,大家成長差距不那麼大時,再擴闊會員網,令更多BB同媽咪可以一齊參予。 多謝各位。

複式洋房

最近攪o既幾次活動我都無參加,請問我應該幾時交會費呀?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

毛媽,
請問我可以參加嗎 ?
我仔仔係 0601 bb. 都好想 join 大家一齊玩

hello hello ~~

男爵府

sand1029 寫道:
最近攪o既幾次活動我都無參加,請問我應該幾時交會費呀?

sand1029, 就算冇參加coming gatherings,都要麻煩你安排交會費, 毛媽post咗個topic出嚟,mr2都有講點交費用, 詳情請睇交費用事宜,記得action呀!

男爵府

丁丁* 寫道:
毛媽,
請問我可以參加嗎 ?
我仔仔係 0601 bb. 都好想 join 大家一齊玩

丁丁*, 如果要成為0601 FAMILY一份子, 你要pm我一d資料,同埋要交會費, 詳情請睇交會費事宜. pls check pm also.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

pwypaulina,

thanks
I just PM you my information for joining the 0601 Family, please check! :-P

pwypaulina 寫道:
丁丁*, 如果要成為0601 FAMILY一份子, 你要pm我一d資料,同埋要交會費, 詳情請睇交會費事宜. pls check pm also.
hello hello ~~

首頁

尾頁

跳至