懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

可否給BB飲葡萄糖水呢?

BB已4個月大, 成日唔肯飲水, 可否給他飲葡萄糖水呢? 飲後又會否容易'野'痰呢?

大宅

Re: 可否給BB飲葡萄糖水呢?

最好唔好啦, 你俾慣有味o野佢飲, 第日想佢飲返清水好難o家, 我個女由出生至7-8都無乜飲水, 一日 1oz 都無 (除o左煲清熱o既紅蘿蔔竹借馬蹄水肯就咁飲之外), 但到o左 9 個月開始就慢慢肯飲o下水啦, 而家一日都飲倒 4-5 oz o家, 我已經覺得佢好叻啦

你係咪俾暖水佢飲o家 ? 我個女好煩o家, 乜鬼o野凍o左都係唔食同唔飲o既 :lol:

洋房

我係俾暖水BB飲架, 但都係唔飲. 咁你BB幾多個月大才煲紅蘿蔔竹借馬蹄水佢飲呀? 係咪唔駛落糖呢?

大宅

Hemanslam 寫道:
我係俾暖水BB飲架, 但都係唔飲. 咁你BB幾多個月大才煲紅蘿蔔竹借馬蹄水佢飲呀? 係咪唔駛落糖呢?

3-4 個月開始 (我係開奶茶 & 紅籮蘿蔔竹借馬蹄水倫住煲, 一星期一樣) .. 所以你都可以煲俾 bb 飲o家啦. 我係係超市買包好一包o個 d, but 唔落茅根&糖冬瓜, 因為紅籮蔔竹庶馬蹄已經好甜o家啦 ... 糖一定唔落啦

別墅

咁我個b咪好乖....佢餐與餐之間會飲2安水(最多)每日3次

所以成日都尿尿....

已經換片換得好密...但都攪到有小小尿疹

首頁

尾頁

跳至