想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

精子唔夠活躍, 點算!

老公驗完精虫後, 數量ok 但活躍度唔合格,點算? :-( :-(

食咩嘢可以有改善呢? 請賜教

洋房

Re: 精子唔夠活躍, 點算!

去睇腸中醫, 我有個朋友個C6都係咁, 一年後佢有咗BB.

大宅

民間偏方: 日日食番茄 <---係老公食

民房

boboT,

我中醫叫我煲鮑魚雞湯同燉參水, 但最好先咨詢中醫是否適合.

cat0303

大宅

You only did one sperm test, it proves little, hey sperms have good days and bad days :wink:
Its best to "produce" it in lab as time will be a big factor effect the motility of sperm.

May be you can try this:-
1) have your husband to take zinc and multi-vitamins;
2) tell your husband to keep that "area" cool, by which meaning no wearing of tight undies...the ideal temperature for sperm is just below body heat.

大宅

cat 叫老公食多啲蛋白質嘢啦. 唔好食煙飲酒, 蟲蟲好傷架.

大宅

仲有仲有煲多o的花膠同鹿茸啦,補腎o架,你都可以飲埋一份!
前果幾日我煲o左花膠湯比老公飲,佢過好o的喎...
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

民房

boboT

佢冇食煙飲酒, 只不過佢個腎做過手術, 所以影響D蟲蟲.

cat0303

複式洋房

各位姊妹,請問可唔可以 quote 番 d 數據 俾我參考。我老公都驗0左。

大宅

食下冬蟲草啦, 好好嘎。。。

複式洋房

中醫有劑藥叫十子回春湯(用十種藥材種子),可以幫助精子活躍程度及延長生命力,但要睇中醫先可以開給你,因為屬溫熱之藥,唔知適唔適合你老公體質.

首頁

尾頁

跳至