嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

你會揀邊架?

bb車雙向定單向好d呢?
雙向車好似當bb面對自己方向推時
轉彎唔係咁方便~
有媽咪可以俾d意見嗎 ?
兩架都係跟bb床賣既~
單向果架4kg好輕身
雙向果架要8kg好重,
不過雙向可以睇住bb黎推~
唔知點揀好~請幫忙
:lol:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 你會揀邊架?

我買左架雙向,不過好老實,我未用過囉,掉轉左又難推,而且要睇住bb黎推都係頭幾個月~

大宅

我初初都想買雙向, 但係諗成日望住bb, 怎樣揸車呢? 而且, 架車又重啲? 單向車輕好多, 而且容易控制及收藏, 所以最後都買單向.

曦曦媽咪
曦曦媽咪 ;-)

子爵府

我都係買雙向,都係好少向住bb推,上落扶手電梯要轉番先可以,格車又真係好重。我都係bb頭一兩個月先用過一段時間。

子爵府

Joancu 寫道:
我初初都想買雙向, 但係諗成日望住bb, 怎樣揸車呢? 而且, 架車又重啲? 單向車輕好多, 而且容易控制及收藏, 所以最後都買單向.

曦曦媽咪

我都係咁諗,所以買左單向

大宅

畀面勳章

我自已就買咗單向,我個仔個幾月就開始用,頭頭因為細個,望唔到佢,所以成日問自已點解果刻唔買架雙向,但家下個仔大左,就無所為囉,其實雙向唔會因為掛住望BB而難控制,因為我當時係後面推望唔到個仔,所以我將車仔後面個"妗" "kin"起,我都係一路行,一路裝佢gar,我覺得無問題喎!另外有D雙向都好輕gar,但就細架D,可能歲幾就唔啱坐!重有記得要買隻個蓋可"妗"晒果D,我果架只可以妗一半(坐住遮頭果種),有時大風真吹BB車,BB會食風囉!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

咁用雙向車嘅媽咪~
係咪都覺得向住bb推車時
架車係難推d呢
例如轉彎冇咁順暢
麻煩再俾d意見呀~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔滿月後, 我哥哥比左部二手 combi 雙向車 (因為係侄仔細時用過)比我, 我用左幾次, 就立即買架單向 combi 車回家.

我自己無辨法控制到架 雙向車 (仔仔面向我時), 成日好似轉唔到彎, 連上一級梯級都好似好難先上到咁.

公爵府

我細粒, 一定唔會揀8kg好重 我一定唔用
其實單向都無問題, 只是無咁溫馨

雪~bb 寫道:
bb車雙向定單向好d呢?
雙向車好似當bb面對自己方向推時
轉彎唔係咁方便~
有媽咪可以俾d意見嗎 ?
兩架都係跟bb床賣既~
單向果架4kg好輕身
雙向果架要8kg好重,
不過雙向可以睇住bb黎推~
唔知點揀好~請幫忙
:lol:

男爵府

單向~因為輕身d,同埋你仲有其他野帶出街咁加加埋埋咪好重law

大宅

單向~因為手柄好似好危危乎甘

大宅

我買左架capella 雙向,因四個轆都可以轉就吾覺得掉轉方向時難推,
同埋我覺得bb向前我睇吾到佢重好似會吸塵咁∼
架車得6kg多的我無記錯既話
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

單向輕d~~~~~
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

首頁

尾頁

跳至