懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

請問用過陪月o既媽咪....

請問妳地坐月o既時候,個陪月係唔係幫你諗埋食乜?
定係每日都同佢講第二日食乜?

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

複式洋房

Re: 請問用過陪月o既媽咪....

我個倍月會喺之前一日幫我諗埋食乜, 然後問我好唔好, 因為始終係佢哋清楚我哋坐緊月嘅有乜嘢啱食.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me2
同埋佢係會睇埋我身體情況來決定我第二日食乜/煲乜湯好, 問定就係睇下我鍾唔鍾意食囉. 定餐單我認為係陪月的其中一個責任, 無理由坐月咁累仲要我諗埋架嘛, 當然你想食乜都可以要求佢的.

男爵府

畀面勳章

佢會幫我諗埋食咩,又或者有時係99叫佢煮咩就煮咩~

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

別墅

食咩全部由佢安排, 佢事先會問我有咩唔食. 成日都有湯飲. 有時一日有二種湯水.

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

me too.

佢煮d野好好味 .....

lkk2006 寫道:
食咩全部由佢安排, 佢事先會問我有咩唔食. 成日都有湯飲. 有時一日有二種湯水.

男爵府

若煮特別嘢會問咗我食唔食先!!

煮兩餐, 加一煲湯, 一煲燉品

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

問過就知啱唔啱食

首頁

尾頁

跳至