論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

照顧nb baby, 印印 or 菲傭好?

照顧nb baby, 印印 or 菲傭好?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 照顧nb baby, 印印 or 菲傭好?

照顧nb,我一定會要bun,我覺得佢地d 衛生常識好d.

伯爵府

又唔係喎, 我新請番黎嘅印印嘅衛生常識都好好喎, 好乾淨喎. 同埋好慳家喎.

不過請工人都係講運架咋.

侯爵府

我個仔由nb 到歲半都係印印湊

好錫我個仔, 衛生亦ok

還要我還有個大女, 一個湊兩個, 做家務, 煮飯都得

都係果句, 講luck

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

AGREE

FA8866 寫道:
照顧nb,我一定會要bun,我覺得佢地d 衛生常識好d.

HIMMAMA3  男爵府

伯爵府

我請印, 佢慳家, 細心, 廣東話好.

印 ~ 一定要有HK 湊nb的經驗, 新手免問.
賓 ~ 未o係hk做過ge先會選bun.

民房

同意, 如果請印傭的話,佢之前一定要最少响香港湊過小朋友,起碼都識吓咩野叫冷同熱先!!

大宅

我都係請印湊我個nb baby, 佢冇湊nb既經驗, 但佢自己就有兩個仔女, 5歲同13歲, 佢初初黎都唔識餵奶同掃風(因佢仔女係飲人奶), 但兩個禮拜度就熟手喇, 佢餵bb咁耐都係嘔過兩次奶, 幾錫bb同幾有安全意識, 過馬路小心, 永遠唔會係想倒車的車尾過馬路, 等車走才過. 有時我做左d對bb危險既動作佢會提我小心太太危險呀, 整到bb呀. 都幾慳家, 唔鐘意既餸佢都會照食, 學野都幾快上手, 可能佢係紋箂打過工, 所有電器都識用, 但家務煮餸就麻麻, 無計針無兩頭利, 平衡輕重喇.

大宅

我就無你地甘好彩...我請個印印, 已經起singapore湊過初生b, 自己又生過...但生手到爆 ~ 我第一次做mami都熟手過佢...初初教真係嘔血, 而家剛滿3個月叫做好d啦...

首頁

尾頁

跳至