夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

如果老婆同老公結左婚成 2年都無做過..........

我個 ex 男朋友同佢太太已經結左婚 2年但1次都未入過, 因為佢老婆每次都話好痛唔俾佢入, 但連用口都唔肯........... 佢問我有咩方法可以幫佢老婆(我同佢無野家因為我都結左婚8年仔都2個啦), 我同佢講有好多因數令女方做唔到可能心情緊張, 氣氛唔好, 男方太粗暴或者女方有特別陰影等.......... 而最重要係兩公婆慢慢將問題傾清楚先可有合適的解決方法. 佢話每次想開口同老婆傾女方根本唔想傾, 所以無計 war.

最近男仔媽媽話如果佢地唔生不如去領養 (起碼到時有人照顧佢地), 因為我個 ex 年齡開始大差唔好4 將而且身體唔係太好, 點知佢老婆聽完後無反應蒹無表情所以我個 ex都唔知佢想點 . 佢同我講話俾多幾個月時間如果唔得去領養算;但我覺得有 D 可惜因為兩公婆禁樣好易令感情變壞, 而且佢唔係無得生而係未試過. 其實我覺得女方可能有 D 心理陰影, 因為 ex 同佢拍拖6年每次要求做時個女仔都話結左婚先俾, 點知而家..........

各位姊妹請問你地有咩高見呢 ?? 有咩野可以幫到佢地呢 ??

男爵府

Re: 如果老婆同老公結左婚成 2年都無做過..........

叫佢逢星期六晚11: 00 - 1:00 聽新城娛樂台既醫情醫性啦, 這種叫做"性機能障礙" 有得醫呀, 好多時都係心理問題, 或者看普通科再轉介至衛生科都得

我有個朋友就係咁樣, 同老公離婚收場,又係個女仔唔比, 但男的須求好大, 所以很可惜呀

洋房

Re: 如果老婆同老公結左婚成 2年都無做過..........

其實你朋友應該再找機會好好跟佢老婆傾吓, 被佢知道你朋友只是關心佢身體狀況, 是否需要尋求醫生幫助, 不要被佢老婆覺得你朋友只係想做愛, 嘗試解開彼此心結, 否則我相信一對夫妻若只有愛無性, 長此下去婚姻亦難以維繫。

別墅

我真係登你朋友灰呀..... :-( 有冇同女方父母傾過呀...可能佢知道呢

複式洋房

我覺得佢地都要快D去尋求專業的意見(搵醫生或者社工), 如果唔係長此落去都唔係辦法.生唔生同有無小朋友都係其次, 佢地的關係先係最重要.為咗呢樣嘢而白白羲生咗段感情就唔值啦.

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

可能要好浪漫, 慢慢培養情緒, 溫柔D, 或者令到女方淘醉先, 飲小小酒, 柔和環境和燈光, 可能得呢? 我諗要BOOK 間酒店房 有時男方輕攪女方, 都店架 :wink:

子爵府

我覺得個女仔需要心理輔導.
而家唔係佢想而唔得, 而係佢唔想.

好多以往的經歷, 都會影響性關係.
而性關係或多或少都係影響婚姻.

但, 都要好睇個女仔係咪有心面對.
如果佢唔肯同人講, 都好難攪.
佢唔同妳 ex 講, 我覺得有機會係被侵犯過/ 好特別的原因.
但我希望呢個可能唔好同妳 ex 講, 對佢地婚姻百害而無一利. 同埋, 呢個都係可能0者.

因為我公司都係做輔導, 我自己都有上過 course.
所以有咁0既猜測

洋房

如果個女仔唔肯行出第一步係好難解決件事.

用戶要求終止服務

其實佢地係結左婚後冇做過,定係一次都冇做過?

複式洋房

我都覺得應該搵醫生攪攪佢(係睇睇佢 )!但又有一個問題係個女係唔想,唔係唔得喎,分分鐘佢唔肯去睇添!

其實領養個小朋友,分分鍾係你個朋友老左照顧佢喎,而家邊有人既心態係養兒防老呀?叫你個朋友留返個錢老左入老人院仲穩陣啦!

子爵府

好媽媽勳章

我都覺得佢應該去睇醫生...其實你朋友同佢老婆拍拖既時候係點...係好開心...定係好平淡...係你朋友想結婚...而佢無所謂先結婚...定係佢都好想結婚...有無諗過...除左心理問題...或者比人性侵犯外...會唔會佢係基...或者覺得性愛係好醜陋...

[url=http://lilypie.com][img]

洋房

佢地拍拖時係開心但平靜, 其實係女方想結婚多 d而且佢成日強調結左婚就可以 "咩". 因為佢地成日去旅行而且每次氣氛都好浪漫但女方都唔俾.

結婚最初女方有食避孕藥而且有時想做 (未主動過), 但而家佢連藥都無食同 "點"下摸下都唔想.

王國長老

2019勳章 王國長老

唔好介意我問,其實你地雙方都已婚,如果你地另一半知你地連行房咁私隱既事都講,會唔會介意呢?

話說回來,其實性行為應該係雙方愛既緊密接觸,如果男方肯盡量做多d,發生性行為前為太太愛撫,俾一種溫柔同愛既感覺太太,等太太鬆馳緊張,對再進一步會有幫助.

另外生小孩又好,領養小孩又好,最忌expect子女將來會養父母,而家好多後生連自己都養唔掂,有d就冇意識要供養父母,求人不如求已,儲多個錢防身仲好. 生bb唔應該預左有回報.

而且,佢地兩夫婦而家出現左問題,根本唔係時候領養小孩;如果太太長期抗拒性行為,作為丈夫既又忍受到幾耐呢? 到時多個小朋友仲煩.

子爵府

edea

講得好,完全同意

首頁

尾頁

跳至