懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

搭飛機

請問如果懷孕期間可以搭飛機嗎?

複式洋房

Re: 搭飛機

一般來說:b4 34weeks是可以... :mrgreen:

但好depend 你身體狀況...

我知道有bb後都有8個fight 啦... but 6-7個月後,airline 會 request doctor letter o架...

公爵府

好媽媽勳章

你可以先查詢要坐的airline, 佢地有指引的.

伯爵府

可以架..

大宅

each airlines has its own policy, you have to check it before.

別墅

基本上可以﹐其實搭飛機仲穩定過搭巴士﹐又不會好似地鐵那麼迫。不過一般HK人覺得有左搭飛機好大件事﹐可能會話你好搭飛機﹐身邊D人都可以好煩的。我曾是受害者﹐煩死﹗

複式洋房

無問題,我仲周圍去添。趁佢未出世前玩多D,最遠去美加。

大宅

msangelhk 寫道:
一般來說:b4 34weeks是可以... :mrgreen:

但好depend 你身體狀況...

我知道有bb後都有8個fight 啦... but 6-7個月後,airline 會 request doctor letter o架...

agree... prepare doctor's letter

複式洋房

仲有Dmain point:If 你超過咗6個月,記得book機票前同你個agent 講清楚同remark你已有BB,等航空公司mark個寬闊D的位比你

我過兩星期(28weeks)會飛返香港,我老公話我可以upgrade's 機會好高

民房

充心希望你返香港時可以upgrade's la.....

首頁

尾頁

跳至