家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問熨斗"福特"定係"飛利浦"好d?

如題,thx!

別墅

Re: 請問熨斗"福特"定係"飛利浦"好d?

我以前用phillips, it's broken, I use tefal now. 我覺得Tefal好用些, 因佢個底是用special material 做的, 冇咁容易花, 和最好是有一個咀可用水/lemon water/醋來洗底部的污積.

大宅

YMLai 寫道:
我以前用phillips, it's broken, I use tefal now. 我覺得Tefal好用些, 因佢個底是用special material 做的, 冇咁容易花, 和最好是有一個咀可用水/lemon water/醋來洗底部的污積.

thx~~

男爵府

2019勳章

特褔

大宅

我噚日喺 sogo 買咗 philips 紫色新出嗰隻,原價$468, sogo特價$421,我覺得好過特福.

其實我研究咗:特福,百靈,philips 呢三隻牌子好耐,最後我都係買咗philips,因為底板及其他各樣都好過特福同等價錢,而且功能及蒸汽量都多過特福,熨起上嚟順滑好多.我幾乎一個星期熨兩次,philips可以幫我慳返d力.

以上純粹為個人意見.

複式洋房

I am using Philips, so far so good.

子爵府

Philips

複式洋房

YMLai 寫道:
我也覺得Tefal個coating真係好襟, 有次熨燶衫溶曬黐實落個熨斗度我重以為個熨斗要報銷, 後來開番熱個熨斗用布濕水擦返乾淨!
When life gives you lemons, make lemonade.

首頁

尾頁

跳至