懷孕前後

跳至

首頁
12345...99

尾頁

男爵府

06年10月媽媽分享會 "Part 11"

Hi all,

我返嚟啦﹗真係好掛住妳地,今日出院返屋企最想就係上bk睇返呢幾日嘅post,但9月29號到而家嘅post都唔知幾時先睇得哂,當務之急就係開左Part 11先﹗

世事真係好難預計,9月29日凌晨12點幾因為個肚有d痛入院,其實冇唸過bb會咁快出世......

我嘅b仔喺9月30日晚10點幾喺WH出左世啦﹗(開刀)由於我嘅生b過程好風回路轉,但而家要喂奶啦,所以我打算聽日先同大家詳細分享﹗

簡單講兩句先,b仔由出世到而家都係全人奶冇補奶粉,另外就係我同hubby啱啱幫bb換片就發現佢條臍帶已經"nut"左﹗出世5日咁快就"nut"?聽日去健康院要問問姑娘先﹗

別墅

Re: 06年10月媽媽分享會 "Part 11"

報個到先

恭喜哂你呀!BabyHilary

男爵府

BabyHilary

恭喜哂呀

全人奶會唔會好痛呀...好勁呀你

公爵府

畀面勳章

報個到先....

babyhilary, 你點解可以全人奶架, 頭兩日都冇食過野, 冇入點會有出呢 , 你b仔飽咩?????我頭兩日做到全人奶咋, 你仲會唔會返沙田健康院呀, 我聽朝又要再去呀, 因為要比姑娘睇一次點餵人奶, 另外我b女都甩左臍帶啦, 不過肚臍有肉牙, 要見醫生

yamiyami, 只要餵得啱, 唔會痛架

cookiengau, 我將你個file拆返散個訊息咁post出黎, 希望你唔好介意, 因為我諗咁樣會方便大家睇, 亦慳位

歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm
該用戶已被刪除

公爵府

畀面勳章

sharon&wing, 我搞錯係個sms呀 hahaha

講開餵人奶, 我發現我左同右兩邊係唔同架, 尋日同今日都發生用右邊餵, 好快就飽, 用左邊餵, 餵極唔飽不特止, 仲要補奶粉, 咁啱兩次都係朝早個轉, 想再訓都唔得, 激死...
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

報個到先

BabyHilary,
大家都等你返來開 part 11 呀, haha....

大宅

好媽媽勳章

嘩~Part 11啦~
我地10月媽媽會真係唔簡單

子爵府

好媽媽勳章

訓醒就見到part11喇~

男爵府

BabyHilary 寫道:

簡單講兩句先,b仔由出世到而家都係全人奶冇補奶粉

Gratz! Welcome back! we all miss you!
加油呀我想好似你咁可以餵到全人奶呀!

子爵府

環保接龍勳章

等我都報個到先!

男爵府

morning all,

其實我都唔知點解可以全人奶架,10月1號凌晨2點由產房上返病房,姑娘就教我喂,一按就有d初乳出嚟,由於開刀要禁食一日,之後第二日又要食流質食物,但依然有奶出喎﹗第二日夜晚開始飲魚湯,而家勁谷奶好痛呀﹗:-(

我問過姑娘點知bb夠唔夠飽,係咪真係唔洗補奶粉,姑娘話睇返大小二便就知道b仔係夠奶唔須要補喎,仲贊我叻添﹗不過真係好辛苦,b仔好識嘆架,小食多餐到試過有一晚1個鐘一餐、每餐5-10mins呀﹗

尋晚第一晚返屋企就最乖,半夜4點幾醒左一次就訓到而家都未起身﹗ 唔知我嘅全人奶plan可以捱幾耐,hubby都叫我辛苦就用bottle啦,等佢可以幫我﹗

子爵府

畀面勳章

BabyHilary&生左既媽咪
恭喜晒呀..今日可以同b仔b女 一齊過bb既第1個中秋啦.
唔知今日有無中秋bb出世呢..

子爵府

畀面勳章

我呢幾日個肚底勁痕仲出左d紅色粒粒..好辛苦呀.. :-(

瑪瑙宮

好媽媽勳章

報個到先!!!

恭喜哂你呀!BabyHilary

子爵府

畀面勳章

各位媽咪,
中秋節快樂呀..!
今日有得早收工..正呀..!!!

子爵府

我今日都收4點呀﹗好過無啦﹗
我個同事今日預產期呀,唔知BB會唔會真係今日出世呢?

男爵府

tiffanylmc 寫道:
各位媽咪,
中秋節快樂呀..!
今日有得早收工..正呀..!!!

你就好啦~
我倒數多5日半就放產假喇

子爵府

唔知點解呢個星期個肚突然再爆多左好多肚紋呀﹗ :-( 個PAT PAT位又有喎﹗D紋係咪生完都唔會消失架﹗

子爵府

畀面勳章

水怪
我應該都係收4點左右..都好丫..
今晚去99屋企做節,唔知有咩食呢. 佢整野食好勁架..
上星期六去到佢整左2個木瓜燕窩俾我食. 係原個細木瓜中間放左燕窩去鄧.. 好勁....

首頁
12345...99

尾頁

跳至