跳至

首頁

尾頁

別墅

bb飲奶突然變得好慢

bb以前飲奶(9oz)用20mins就可完成,但係這兩個禮拜開始,就突然變得好慢 …往往要成60-90mins才可飲完 :-(有冇bb都曾出現過這個問題 會否有辦法可以改善 請各位mami提供,thx

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: bb飲奶突然變得好慢

有,Jason都係慢左,有時見到支奶仲擰晒頭,不過我估佢又吽牙,無胃口咋

大宅

long long都係,近呢兩個星期正餐胃口好差,尋日成日飲奶都好少,不過佢出緊大牙,唔知有無關係呢!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

尋日仔仔飲得好慢, 直程 "含"住奶咀都唔啜, 平時飲得超快嫁, 9oz 用5分鐘咋. 而家飲左5安就停滯不前. 我都估佢勾牙. 另外, 因為尋日改左喂3餐飯仔, 唔知會唔會食濟左?

另外, this morning 第一餐奶都係咁慢, 又係唔願啜, 啜左5安又停晒咀............

別墅

me too.....我会比佢抖佢, 坐熱d奶, 轉頭又飲哂

別墅

me too...
arthur bb之前飲奶勁快,10個月時飲11oz不用5mins,e家飲好少及慢....
我e家唯有5oz比佢飲,around 2hrs後再比5oz.........
:-( :-( :-(

大宅

除左食奶,你地bb食其他

別墅

我都好唔開心呢.
arthur bb 11個月時本來24磅幾,e家個13個月都係24磅幾,昨晚磅 仲比上星期輕左0.3kg......

E家bb活動量大了,我怕bb之前儲備的能量會好快用完....會廋呀!

[quote]
QQSS 寫道:

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

bb如果再肥落去既話, 到小學就會變左 "技安" 嫁喇, 我覺得拉高better than向橫發展喎. 咁當然最好一直keep住normal size唔好太瘦就ok.

[quote]
allyri 寫道:
我都好唔開心呢.
arthur bb 11個月時本來24磅幾,e家個13個月都係24磅幾,昨晚磅 仲比上星期輕左0.3kg......

E家bb活動量大了,我怕bb之前儲備的能量會好快用完....會廋呀!

[quote]
QQSS 寫道:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Ally:
1歲之後係長高多過長肉架,Jason都無乜重or輕左(依然27磅),可能佢未識行,活動量仲未係好大卦,不過Arthur仲有好多quota啊,佢高左,都會好大隻架,唔怕

珍珠宮

係啦, 自從周身郁周圍走之後, 跟本儲唔到脂肪, 有幾多 BURN幾多...KEKEKE

我幫囝囝度過高, 佢站著我MARK左一點再用軟尺度, 可能唔係太準, 但MAY BE 已經 OVER 80CM, 重就冇再點重, 連薄衫磅25磅.

別墅

moonychan,haileymama

haha,我都唔想bb變左 "技安"甘,長高多過長肉都好,但arthur bb 好似無乜長高....!!! :cry:

首頁

尾頁

跳至