想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

驗孕棒最快可以用來驗?

如題

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 驗孕棒最快可以用來驗?

你係咪想講最快day 幾驗?? 最快係排卵日後+11日, 準D就排卵日+14-16日 :mrgreen:

大宅

11/9 36.77 (m)
12/9 36.48
13/9 36.27
14/9 36.35
15/9 36.16
16/9 36.47
17/9 36.16
18/9 36.47
19/9 36.07
20/9 36.36
21/9 36.48
22/9 36.27
23/9 36.67
24/9 36.13
25/9 36.40 DODO
26/9 36.33 (排卵) DODO
27/9 36.34
28/9 36.63
29/9 36.64***
30/9 36.45
1/10 36.73
2/10 36.76
3/10 36.86
4/10 36.92
5/10 36.88
6/10 36.93 (day26)

我見體溫都末去過37度,正常嗎?
初步看黎我夠唔夠黃體素?
可以幾時驗孕好d?

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你中間果幾日體溫呢??? 起碼能夠高溫期超過12日就足夠黃體素.

最快明日可以驗7/10, 準D就10-12/10
:mrgreen:

大宅

miffymiffy
精明眼,我已補充番資料,請問予意見? :mrgreen:

瑪瑙宮

都唔錯丫~ 你穩鎮D等排卵日+16日後去驗.

不過你呢幾日溫度有D 怪怪, 你係咪唔舒服?:mrgreen:

28/9 36.63
29/9 36.92
30/9 36.45

大宅

i'm overtype!pls.c right data

瑪瑙宮

你今日係第10日高溫, 最快可以明日試check , 準D就12/10 可以check 係咪bingo :mrgreen:

等你好消息呀

大宅

大家咁話,

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個體溫好靚
如果我都上到36.9x就好喇

大宅

9-Sep D 1 36.6 MC
10-Sep D 2 36.6 MC
11-Sep D 3 36.5 MC
12-Sep D 4 36.5 MC
13-Sep D 5 36.5
14-Sep D 6 36.4
15-Sep D 7 36.5
16-Sep D 8 36.4
17-Sep D 9 36.4
18-Sep D 10 36.5
19-Sep D 11 36.4
20-Sep D 12 36.4 DO DO
21-Sep D 13 36.4
22-Sep D 14 36.4
23-Sep D 15 36.5 d仔 上下深
24-Sep D 16 36.4 DO DO
25-Sep D 17 36.8
26-Sep D 18 36.7
27-Sep D 19 36.8
28-Sep D 20 36.8
29-Sep D 21 36.7
30-Sep D 22 36.7
1-Oct D 23 36.7
2-Oct D 24 36.8
3-Oct D 25 36.9
4-Oct D 26 36.8
5-Oct D 27 36.7
6-Oct D 28 36.8

day 18 冇 dodo, 今朝用排卵紙 check 左, 冇下線, 機會應不大, :-(
黃體素足夠嗎?

瑪瑙宮

babychin,

今日係第12日高溫, 唔錯丫~~ 加油呀 有人試過bingo左, 初期用排卵條都check唔到架

大宅

babychin,
你好似同我同一日排卵, 你體溫都好過我呀?
我升到36.9趺番得36.6,
你黃體應該足夠, 我見你都高溫了12日了,
希望明天後天我地一齊bingo

大宅

但我只在 day 16 dodo 一次, 之後冇隔日 (day 18) dodo了。

大宅

babychin:

你同我既體溫一樣呀

但即係會點

我上次mc係 9/9

大宅

哈 !!! exactly 我上次mc 都係 9/9。
其實我都打定 "書" 數, 在排卵期附近只 dodo 左一次, 如可以 bingo, 真是天意。
我地俾d 耐性, 繼續等多幾日, e+只是等等等.........

chicchic05 寫道:
babychin:

你同我既體溫一樣呀

但即係會點

我上次mc係 9/9

大宅

babychin,
day 16 dodo左一次都叫有機會呀!
一齊加油!

大宅

大宅

今日 day 30, 體溫冇跌, 但排卵紙冇下線, 及已 feel 到強烈的 mc 感覺。m小姐應在lee幾天找我 :-( :-(
祝你們好運 !!!!

別墅

我都係呀!!我lee幾日都高溫,
但因為lee個月我傷風感冒,都唔知係病

首頁

尾頁

跳至