跳至

首頁

尾頁

大宅

怎樣餵BB食藥

用針筒餵都唔得,好鬼醒目,合埋個咀唔比餵,就算餵到都吐返出來

大宅

Re: 怎樣餵BB食藥

BB幾大?
用針筒餵入口後,用手輕力"鍊"住bb個鼻仔2秒,待吞後放手;如果bb用手掙扎,可用大毛巾包著頸以下身體,仲可以預防嘔藥時弄髒,之後也不必換衫.
試下啦,我個囡細個時都係咁. :-(

男爵府

冇計~唯有同佢講:你唔舒服~要食藥藥先會好番!要講到佢明為止,若果佢乖乖食左藥藥你就要請佢食d佢鐘意既食物例如--糖之類,仲要讚佢乖!可能第一次會唔work架!但你要堅持囉~一定要佢自己明白食藥係咩一回事先至得

大宅

我以前用針筒, 依家用匙羹, 個女唔肯飲我就抱住佢訓, 用手夾實佢手手腳腳, 呢個時候佢一定喊, 一喊張大個口我就即時用另一隻手喂d 藥入去, 都幾殘忍架~~~

大宅

我同老公係個女細細個用匙羹餵就二個人一齊,一個抱住佢訓, 用手夾實佢手手腳腳, 都係係佢喊張大個口果陣,另一個即時用另一隻手喂d 藥入去,再整住個鼻幾秒...

而家就唔會咁啦...比小小佢試下先(遇左會整到大家成身),因為bb d藥都唔會苦啦...佢會肯食架...咪再餵埋佢再食囉...不過有時都整到我同bb都成身,食到一半到炸...但佢咁大個,唔想再遇得佢太緊...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

其實用針筒係最好架啦..一係你先同佢玩..用d水係針筒入面..射入bb個口...我仔仔果時覺得好得意,射左2次之後佢就會張大個口等你射水入口..到時就餵藥比佢...(不過你要小心唔好射得d水同藥太入..唔係會濁親)...d藥一入口就要鍊住bb個鼻...

一係就殘忍d,用匙仔餵...匙仔連藥放入口...唔比bb合埋口仔...少少,少少咁倒入口...到佢吞左再倒..直到bb食晒...依個方法..係我以前表妹佢地用既..因為一食藥就喊死...

首頁

尾頁

跳至