自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如要改名(成人), 要點做....

如果改名, 要點呀 ??? 會唔會好麻煩 ??如果樓契係舊名, 轉名會唔會有問題 ???

大宅

Re: 如要改名(成人), 要點做....

你轉完名會有個改名契,咁就可以用改名契去改哂D名架哪!
都唔會太煩既!不過你要影印定個改名契係身囉!我都係咁既!

男爵府

要搵個律師幫你做一份改名document.........然後用呢份野去入境處將所有証明文件轉個新名.........如日後要用以前舊名既文件........就要比埋有關改名果份document........証明係same person囉.

大宅

feebie 寫道:
你轉完名會有個改名契,咁就可以用改名契去改哂D名架哪!
都唔會太煩既!不過你要影印定個改名契係身囉!我都係咁既!

不過你要影印定個改名契係身囉 --> 點解要咁 ??

大宅

babyjerry 寫道:
要搵個律師幫你做一份改名document.........然後用呢份野去入境處將所有証明文件轉個新名.........如日後要用以前舊名既文件........就要比埋有關改名果份document........証明係same person囉.

咁即係話樓契可以唔轉, 如果到時要賣樓就可以show果份document, 係唔係咁 ??

複式洋房

而家搵律師改名, 收幾$

首頁

尾頁

跳至