自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

淫師與女童性交囚20月 :sm: :sm:

(星島日報報道)已婚中學體育男教師,早前承認與首次見面的十二歲女網友非法性交及藏有兒童色情影像罪名,昨求情時稱,他因備受教改壓力、升職無望、外家輕視下,唯有透過ICQ與女童展開「性慾對話」減壓﹔法官認為,被告本可成為「開心人」,難以理解其犯案原因,考慮其背景良好,輕判他入獄二十個月。

在元朗一中學任教體育科近十四年的被告鍾銳洪(三十九歲),被捕後已主動辭職,承認各一項與十三歲以下女童非法性交及藏有兒童色情影像,兩罪各判入獄十六個月及四個月,分期執行。

被告與妻子育有一歲及五歲女兒,其妻昨也有到場支持,開庭前更與犯人欄內的被告揮手。辯方女大律師呈上四十封學生撰寫的求情信,力證被告為好老師,深受學生愛戴﹔該校校長亦指被告盡責、用心工作。

辯方求情時指,被告因教改令工作量大增,終日埋首工作,加上校方人事變動,深知升職無望,同時外家嫌棄女兒委身下嫁「窮教師」,被告最終選擇以互聯網與女童傾談減壓,但演變成「上癮」,終抵不住受害女童邀請至其家,發生性行為,尋求刺激。

但法官指斥,被告身為教師,應對女童年紀警覺性高,亦應清楚年幼女童可能不成熟,更需年長人士保護,而被告與女童首次見面便發生關係,可見他要的只是性,絕非浪漫愛情故事。

另被告於網上結識另一名自稱身在澳洲(相關新聞 - 網站)雪梨的女童,主動索取她的裸照,二人對話內容粗鄙,實非為人師表在與年幼女童應有的對話,需判處監禁。

案情指被告於去年十二月在網上聊天室認識一名十二歲女童,首次見面,即在天水圍一住宅內發生性行為。警方其後派出女警在網上結識被告,將他拘捕。

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

Re: 淫師與女童性交囚20月 :sm: :sm:

唉.....狂為人帥表

大宅

咁既人渣判囚20個月 有無攪錯 教改有壓力, 工作有壓力, 外家睇唔起 呢d係大部份人都有既壓力, 唔通人人都去非禮, 強姦 既然外家睇唔起就更應該去做d 好事出黎la, 為人師表, 不知所謂 幫佢寫求情信既人都好有問題, 唔知憑咩去幫一個連兒童都唔放過既人

洋房

個教師賴屎賴屁賴地硬, 仲擺埋外家上

珍珠宮

連校長都話佢教體育o既有咩壓力
20個月都益左佢
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

別墅

最有趣係佢話教員室政治令佢冇得升職, 但係佢校長有幫佢寫求情信. 算唔算好心著雷劈?

複式洋房

佢老婆真係偉大嗱, 發生d咁嘅事, 都重可以企出來支持佢, 唔通佢係贊成個老公攪第二個嘅 ???

為人師表可以控制唔到自己架 ?
係學校咪亂晒倫, 有d學生妹送上門佢咪多d嚟密d手 ?(而家d人咁早熟,尤其d女仔呀!) xyz....................不可重容, 離譜架!

我係10+年前已經比 PE 亞Sir担Bra帶非禮, 嗰時好驚唔緊出聲投訴呀, 憎死呢條pk, 之後見到佢都閃開呀!(不過PE 堂無奈, 咪勁咩佢囉! 唔知佢死q咗未呢, 重記得佢姓羅tim)

唔通
香港而家係教(慾)唔係教育嘅.....................
我d下一代點算呀, 重要我2個都係女呀, 咁比唔比佢地番學好呀! 唔比佢地番又驚比政府告, 番又驚比人非禮....呀點算呀.....點算呀..... :-( :-( :-(

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

2019勳章

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

別墅

c.p.k