自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

請問那間藥房有售預防高山症藥?

各位, 請問以下預防高山症藥物在本港那一間藥房/商店有得買呢? (我知呢d藥物少人用,唔係間間藥房有)

乙唑胺可助身體適應,又可減輕急性高山症徵狀;可以在登高前一天開始服用,至登高後數天為止。
中藥銀杏素、紅景天和高原安雖有用作於預防高原反應,但須在登高至少5天前服用。

thks...

大宅

Re: 請問那間藥房有售預防高山症藥?

如是中藥, 你可以打去安康寧大藥房問. 因為我於位元堂找不到的藥, 但安康寧有. 祝你好運!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

佐敦裕華.

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

別墅

乜原來有預防高山症藥架,我十年前去西藏時都唔知,攪到鬼死咁辛苦.

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

前排至幫老闆問完
紅景天, 一般有丸同沖濟, 丸係100%紅景天, 出發前1-2星期要開始食, $80/20粒(好似), 華潤堂有售, 佢話係西藏出品, 基本上全香港都係賣呢隻, 沖濟有mix其他成份, 出發前一個月要開始食

禁止訪問

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

thank you all of you!!!!!!

首頁

尾頁

跳至