跳至
[2004年或之前] 各位mami

首頁
12345...15

尾頁

大宅

Re: 各位mami

啊!完來係咁
吾好意思,真係SORRY!
我個仔都係好興九吾搭8
成3歲先息叫MAMI,大大
下就會好好多,吾好難過

大宅

咁你又唔使sorry! 係我自己爆料之ma!
我接受咗low, 坦白講偶爾會遇到一d唔開心ga事(當佢對著其他小朋友9唔搭8時, 又會比其他小朋友笑佢傻傻地又唔同佢玩果時, 好hurt ga), 不過總括黎講都睇開咗好多low, 其實佢除咗9唔搭8之外, 智商同智能都正常ga! 真係比佢玩死!
MamiBaby

大宅

其實我仔仔都有類似

大宅

我返黎啦!好慘呀!屋漏兼逢連夜雨lo, 病到死死下! 仲要比我家姐玩傻左部腦, 所以尼幾日都上吾倒黎bk, 有冇掛著我呀?
唉! 原來你個仔都有類似ga問題, 咁你有冇帶佢去參加一d語言訓練? 不過你個仔可以去考得私校, 情況應該比我個仔好好多, 唔使擔心, 一定會收你個仔ga!

MamiBaby

大宅

我梗係有咁你
而家好番曬未。嘩下! 你家姐隻手刀
好勁喎,竟然玩殘部腦
仔未入學前,我曾經誥過
在補習社

大宅

仲有dd唔舒服la, 個鼻仲發緊炎又有d痰low, 不過尼幾日一早起身我就綀一震yoga, 唔知係唔係真係咁神奇尼, 我覺得我個病好得快左, 同埋 好似fit左dd
講開我個家姐, 佢真係好勁ga! 都唔係第一次ga la! 比我丙仲要笑笑口, 你話點嬲得佢落呀!
向補習社學講野 ???達唔達到你預期所想呀?
MamiBaby

大宅

唉!而家d咁

大宅

ok喎!而家除左組句差d,
普通表達冇問題架

大宅

唔使去學ga, 你去商務or其他ga書店買一d yoga ga vcd 唔使買太價, $40樓下就得啦! (如果你想同聽同氣就可以買黃佩霞個隻,不過我買過la, d動作比較高難度)
向屋企自己跟著做, 比想像中容易, 又唔使受時間同地點限制,最重要係你做到幾肉酸都冇人睇到ma! 初頭果1兩日會有d酸痛, 跟著就會輕鬆好多, 成功感都會大好多, 又精神左low, 而且真係 fit 左!
係呀! 我家姐好錫我同隻b ga! 我同我家姐細個果時成日都開片ga, 佢大我6年, 我ah ma成日要佢留向屋企照顧我(包括放暑假), 搞到佢唔可以同d同學去玩; 冇晒私人時間, 所以一唔開心就整古我, 講真細個果時好鬼憎佢ga, 不過大個左就反而好同情佢同埋好感激佢(雖然當時佢係被迫留向屋企), 但係佢真係將佢最寶貴ga童年犧牲左比我,其實諗返起細個果時都好開心ga, 我地一齊落街去食牛腩麵,一齊去睇戲, 一齊去歡樂天地, 一齊...................好多好多 唔好意思, 悶親你tim!
唉..! 我隻b都係咁ga, 不過我最近多左陪佢玩,同教佢講野, 同埋接受僅言語治療, 好左好多, 尤其係博咀果時就發揮得最好 :mrgreen:
MamiBaby

大宅

等我都去買隻試下si
其實我都有個家姐
一樣係在童年時照
顧我,佢結婚由我做
伴娘,總之開心

大宅

點ah! 有冇去買ah? 開始玩未?
點解唔想再提ah? 講左出黎會舒服d ga! 不過你唔想講ga話, 就算la! 總知一定要開心d!我隨時都會樂意聽ga!
我睇左la, 編文章好動人心弦, 可以發人深省, ths
MamiBaby

大宅

我仲未去買
呢排執屋大掃除兼換季
又比隻仔追我摷左 :聖誕樹出

大宅

我好怕多人同好逼ga地方, 所以聖誕節我會選擇去朋友ga屋企or留返向屋企伴mami, 你呢?
我都估倒係傷心ga事黎, 等你有mood先講la, 不過你要記著當你想傾訴時記得仲有我尼位路人甲呀!
MamiBaby

大宅

路人甲:有冇掛住我呀
呢排病到九彩維他命
仔學校正爆水痘,我
屎屎下,如果聖誕殺到仔身上
我就暈低,仲未知道daddy到時
有冇假期,多數會同表哥仔一
齊去玩。ths甲甲,能隨
時做我聆聽者 :-(

大宅

咩病ah, 好反未ah, 保重.........
ah仔學校爆水痘! 咁你有冇拿拿淋帶ah仔去park支水痘針ah? or 暫時同佢停學
MamiBaby

大宅

肩周炎、兼一家人傷風
仔早兩年前已打左針
不過有機會出嫁
唉!考緊試,都冇番
兩日學 :-(
路人(甲) 寫道:
咩病ah, 好反未ah, 保重.........
ah仔學校爆水痘! 咁你有冇拿拿淋帶ah仔去park支水痘針ah? or 暫時同佢停學

大宅

wa, 肩周炎, 真係慘, 我ah-ma 十幾年前都有肩周炎ga, 不過後黎好好彩wor, 佢個舊同學介紹左佢去打一支叫(康寧克通)ga針, 打左3支就好返晒la, 擔得抬得不過唔係道道都有得幫人打ga!
今年d天氣真係痴鬼左線, 小心.....小心.....
MamiBaby

大宅

咁勁
睇左醫生又去萬寧
買左隻叫RIAXIN
都好得架,而家開
始吾痛 但到喉
嚨發炎同埋咳
希望快d好番la,成十幾
日啦
路人(甲) 寫道:
wa, 肩周炎, 真係慘, 我ah-ma 十幾年前都有肩周炎ga, 不過後黎好好彩wor, 佢個舊同學介紹左佢去打一支叫(康寧克通)ga針, 打左3支就好返晒la, 擔得抬得不過唔係道道都有得幫人打ga!
今年d天氣真係痴鬼左線, 小心.....小心.....

大宅

恭喜晒!

我隻b尼排都咳到好慘(氣管+鼻敏感), 好彩比我睇到bk有個mami教人用一個apple燉1個鐘, 連飲3日, 話可以止咳. 潤喉肺, wa! 真係好神奇, 我隻b只係飲左1日, 已經咳少左好多好多, 好似連鼻敏感都舒緩左d, 不如你都試下啦!
MamiBaby

大宅

e、、、巧喎,
等我都試下先
一家人飲下都好
呢排好鬼乾燥。
點解近你咁少
on line

首頁
12345...15

尾頁