產前產後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好驚,唔知掂好。

今日去

公爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 陪月勳章

Re: 好驚,唔知掂好。

我係大約20週照結構性超聲波, 不過係黑白色, 照左好耐, 個助產士同我講左好多器官的位置. 我估如果你果個都係講咁多野, 我估係做緊結構性u/s.

由於個次佢地照唔清我阿b個心, 要我一星期後再照. 同樣係威院. 第二次照個時個醫生話阿b個心有光影, 又話唔代表有咩事, 我無野可以做..... 咁之後就無得再照.

我去翻自己個c+到再照, 個c+就講無事. 所以根本唔知信邊個好.....

而家我要再等多一個多星期, 睇下我個c+重睇唔睇到有問題.而政府個度就要再等到12月先再翻去照. 佢地肯再同我照, 係因為我胎盤低, 要決定係咪要開刀生. 如果唔係咁, 我估佢地係唔會幫我再照.

kayingivy, 我都明你的心情, 一個話有, 一個話無, 都唔知點.... 不如你而家先平靜自己的心情. 因為心情唔好, 身體就會釋放一些唔好的hormone, 會影響bb.
事實上, 你而家無法做任何野, 除了令自己心情平伏一點, 開心一點, 咁樣對bb的情緒同成長先有幫助.
或者等到星期一, 睇完威院, 可能有好消息呢. 現在你唔好唔開心住喇!

祝你同bb健康, 有一個快樂的中秋(這是你第一次同呢個bb慶祝中秋喎, 當然要令自己開開心心先得喇)

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

不如自己出去D診所照啦。。。。六百幾蚊。。。。即刻有得照。。。。安心 D。。。

伯爵府

但黃樹邦度d姑娘話要成仟伍蚊喎?你係邊度照六佰幾蚊,要唔要預約?其實結構同4d有乜分別?

伯爵府

仲有冇人可以幫

複式洋房

快d 搵私家照啦... 唔好等呀..
呢樹有一個, 龔羽一醫生, 高解像結構掃瞄, $1150, Tel 27700337,
不過咁急, 唔知有冇期?
4d 係照個樣, 結構係照器官喎..

民房

I also suggest you to go to Dr.Kung to have a scan. But you need to wait at least 2 hours.
He is a very patient and nice doctor.

複式洋房

中環既尹鎮偉 - $1,000
上次照完覺得都幾詳細及細心
有DVD及相片取回
Tel: 2877 3280

別墅

我都suggest你去私家照多次,免得心掛掛麻,有時可能係亞b曳唔合作,嚇到媽咪啫...

不過我諗你都可以打電話去番醫院講你的情況,因為照structural的最佳時間係bb的骨未完全擋住d器官,我諗佢地可以安排到你快d去做u�s。我做產檢時,都有同政府醫生講私家醫生講過d乜,佢地都唔敢唔理,都會同我double-confirm的。

伯爵府

其實我已book

別墅

oscar係驗唐氏綜合症,不過係好早期大約11週就做,醫生會透過u/s去幫bb量頸皮,如果頸皮厚,就可能有唐氏。因為威院係同中大一齊做,所以要俾錢($900)。如果你e個時候可能係做其他test。

唔好咁擔心啦,對bb唔好的。既然咁多次照都話冇事,可能係醫生照唔到啫。

伯爵府

我都好想唔咁擔心(既然咁多次照都話冇事,可能係醫生照唔到啫),但係真係好難做到,一有時間靜落來就……我隻6又好似唔緊唔緊咁,只話我只往壞處想(他和前妻已有前個小朋友),佢好似一d都唔擔心,所以我就更唔開心。 :-( :-(

伯爵府

今早終於照完回來,照了很久,有差不多四十五分鐘,可能有學生,醫生講解耐

複式洋房

冇事就好啦, 吉人自有天相.
不過以後都要睇緊d. 小心駛得萬年船

首頁

尾頁

跳至