育兒好物

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屈人寺牌嬰兒濕紙巾勁惡臭【消委會回覆我, 現需要有問題臭既辦】

岩岩新開1 pack屈人寺牌嬰兒濕紙巾(粉藍色包裝個隻), 一開傳出勁惡臭, 個種臭味係刺鼻及嘔心, 睇番生產日期係05年, 有效期3年至08年, 我再開多1 pack, 我家共有6 packs 同樣令人昨嘔。

家人叫我去換番就算, 我話用於嬰兒身上, 唔應該咁樣就算, 而且呢類濕紙巾, 通常用於嬰兒抹手、咀及pat, 怎能有這樣味道, 怎知用後會點? 我家人說我小題大做, 但我覺得會有好多工人/老人家唔知這是異味, 以為係咁樣既味道(無得比較)照用bb上咪大件事?

我話sx2都要化驗下, 睇下對人體有無害啦, 何況嬰兒產品, 但我又應怎做呢? 大家比d意見我丫。

仲有, d嗅味用肥皂洗都唔甩, 隻手仲好嗅呀

複式洋房

此帖已被發帖者刪除

=========
此帖已被發帖者刪除
=========
真正的友誼是雙程路,如果你正在走單程路,朋友,那種友誼是假的

男爵府

畀面勳章

Re: 屈人寺牌嬰兒濕紙巾勁惡嗅, 比你點處理?!

我都用過...佢係有d怪味.
你係咪第一次買??
定係真係變左味呀?
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

請問是否新裝呀?我只是用緊old款就無味.

複式洋房

此帖已被發帖者刪除

=========
此帖已被發帖者刪除
=========
真正的友誼是雙程路,如果你正在走單程路,朋友,那種友誼是假的

男爵府

仲有無家長發現同樣品質有問題事件呢? 我應點處理? 我問過好多家長都係叫我留番啖氣暖肚好過喎。 :cry:

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都有買過,有陣殺蟲劑味,臭到吖

男爵府

睇黎呢個牌子既濕紙巾都有問題, 但大多數人都係掉去或粗用就算了, 那商人實在太易賺了我們既錢, 而且佢地無需負任何責任。

大宅

好媽媽勳章

我今日打咗去watson's hotline 26068833, 同佢地投訴, 佢地叫我去附近的watsons換返粉紅色packing的濕紙巾, 連開咗的都可以換, 請各位mami快d打去hotline同佢地講啦!

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

DEAR ALL MA MA,
仲有冇其他媽媽有咁嘅事發生,我地唔可以由得佢,不如我地將這件惡臭野集一起,交比生果日報比佢地做品質檢定(因PINKAVA 話已致電生果日報投訴,可以交比佢地做品質檢定),我原來仲有一包未丟,但都有異味(好像酒精味),不過冇之前咁勁

男爵府

[size=small]消委會岩岩回覆我, 問我取有問題的濕紙巾調查, 由於嬰兒用品係受監管的, 如覺得有需要, 會轉交去海關進行化驗。

我見消委會一直不回覆我, 所以我退貨了。

[size=small]如果有媽咪仍keep住有問題的濕紙巾, 請pm聯絡我。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題