自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb一歲大-唔識爬-但行得好快好定

點解會唔識爬
但又行得咁快....
佢而家更加唔學爬lu...
咁咪參加唔到bb爬行大賽囉~><

男爵府

Re: 我bb一歲大-唔識爬-但行得好快好定

好多bb都唔會爬, 直接學行(包括我呀b), 所以唔覺得好出奇

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

me too.
danielmama 寫道:
好多bb都唔會爬, 直接學行(包括我呀b), 所以唔覺得好出奇

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

honeyBB 寫道:
me too.[quote]
danielmama 寫道:
[/quote]

我仔都係,但比人話我仔有問題,又話咁蠢唔識爬(62講)

侯爵府

kellyly 寫道:

妳62咁講個孫都有既 ?-( ?-(
唔識爬咋嘛,邊係蠢喎,或者係佢地唔肯去爬,鐘意行多啫!!
我個女都係唔識爬架,係到左佢歲幾,見到人爬佢先爬!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

因佢鐘意比較,佢個孫女6個月開始學爬,佢就話呀仔咁蠢唔識.
重話我做咩唔教佢.
我解釋過有d b係唔爬直接學行,但佢話唔會wo.

公爵府

有D係唔爬架! 一行就行架喇! 做乜話人蠢咁冇品架!
佢哋D人見識少啫!

kellyly 寫道:

等待驗證會員

有啲 BB 係唔學爬o架.......一開始就學行......個個BB 嘅發展都唔同架啦...............

洋房

twingirls 寫道:
有啲 BB 係唔學爬o架.......一開始就學行......個個BB 嘅發展都唔同架啦...............

其實唔爬係因為父母無引導or無俾機會佢爬.
唔爬便刺激唔到bb整個前廷感覺, 將來對一些空間距離的感覺會無咁敏銳.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我個女細個時都係無乜點爬就下行架啦!可能佢成日係張網床度玩!成日自己扶住行!變左少爬 :lol: :lol:

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實太早坐,爬、行都唔一定係好事!對BB既骨都有唔好既影響!(呢D理論我係收音機聽D專家講架)
kellyly 寫道:
因佢鐘意比較,佢個孫女6個月開始學爬,佢就話呀仔咁蠢唔識.
重話我做咩唔教佢.
我解釋過有d b係唔爬直接學行,但佢話唔會wo.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我個仔都係吖!識行先再識爬架!

大宅

momo147258 寫道:
我個仔都係吖!識行先再識爬架!

小肥都係呀~~
5歲~~

首頁

尾頁

跳至