夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無諗過分開

兩個人相處真係好難, 時間越耐, 磨擦越多, 久而久之... 好似就快到達一個無彎轉既地步..... 而家有左bb, 問題就更多... 但而家吾同以前, 吾可以話分手就分手, 我好懷疑.. 係咪真係可以維持落去? 勉強落去只會令自己進入瘋癲狀態!!

複式洋房

有無諗過分開

hi,

雖然我唔知你同老公有什麼大問題要想到分開,
但你好彩仲記得你有bb, 你要珍惜!
無論有咩事, 你地可以坦白傾下啦!

唔好唔開心, 對bb唔多好!

中秋節快樂!

大宅

Re: 有無諗過分開

din0601

你都講 "兩個人相處真係好難" 就要慢慢學識父妻點樣相處, 而且你有BB, 唔好話分開就分開, 有咩問題唔可以解決到呢?
你嘗試下同你老公傾下, 唔好轉牛角尖, 亦唔好諗嘢諗得咁灰, 知道嘛, 總之有乜問題就攞出嚟講, 總好過無講, 擺係個心度, 好辛苦架, 又訓唔著, 對住BB又唔開心, 唔好咁喇, 同你先生傾下啦

大宅

Melody

其實我都有試過同佢傾, 但講吾夠兩句, 佢已經發脾氣.. 根本傾吾到落去.. 吾通我都要同佢分開一下先得?! 其實佢已經成日吾向香港, 基本上吾係日日可以見面, 但吾知點解, 好易就為小事嘈起上黎... 我地結婚吾夠兩年, 點解...

我終於明白, 點解而家呢個世界點解咁多人離婚了... 因為大家的自我中心根本就只有自己...

複式洋房

可唔可以暫時唔好講佢會發脾氣d野住先呀?你都話你老公成日唔0係香港啦,佢返到黎都無非想同你開開心心咁渡過啫!同埋可能你既語氣係唔係大左d呀?我個c6又係咁架,佢受軟唔受硬,同一句說話(例如掃地咁),你好聲好氣同佢講,佢可以連地都同你拖埋添!唔好成日諗住分開下、分開下咁,諗諗下就無彎轉啦!

大宅

.

子爵府

好媽媽勳章

其實兩個人由相識到相戀...再到結婚...應該好好珍惜...嗌交每個人都有...但係問題係...個件事係咪值得嗌交...嗌完交...冷戰...又值唔值得...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

我只係知道:
百年修得同船渡
千世修得共枕眠
唔好咁輕易分開,可能我

民房

大多數夫婦都唔係一帆風順ka,唔好咁快想放棄,比D心機傾吓啦 :lol:

首頁

尾頁

跳至
熱門主題