夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

每逢佳節倍孤單

有冇人同我一樣, 老公在假期節日一定要返工而不在家呢?

今日中秋節,本來人月兩圓,見到人地一家大細出街慶祝,開開心心,好羡慕, 自己一個人拖住囡囡,感覺好孤單好寂寞, 好似單親媽咪一樣.........這樣的日子有5年了,還是未能習慣。

其實我很想匿埋在家,安安靜靜的, 但總不能要囡囡每個假期都在家呆著,對她身心也不好, 所以, 迫住要帶佢出街行下逛下,讓她學曉每個節日,感受節日氣氛與歡樂。

不過, 今日真係好孤單...... :cry: :cry:

複式洋房

Re: 每逢佳節倍孤單

晴B媽:唔好唔開心啦.我咪又係,個囡去左外婆到,我自己一個咋 :-(

大宅

晴B媽
我同妳都係一樣.....以為未有bb就係自己一個人過......到而家有咗bb喇都係一樣自己同bb過 今晚我都有出街呀!!!真係有種單親媽咪既感覺,,,,,,不過冇所為啦.....祗要亞仔開心就得.....其實孤單唔孤單係睇下妳自己點睇..... 我地起碼都可以有小朋友陪呀.......但有d人真係得一個人過......咪仲孤單 妳話係咪

大宅

我都係, 4年來都未能習慣, 有時都會感覺好孤單好寂寞.... :cry: :cry: :cry:

公爵府

畀面勳章

我一路對節目都無乜感覺, 今日好多人做節bk有d靜所以又有d悶

大宅

晴B媽

點會孤單呢, 有你囡囡同你一齊

雖然我老公唔駛返工, 仲放早, 但係佢完全無諗過要慶祝, 唔投入, 同平日一樣, 都幾無趣, 咁我唯有自己同d仔女係屋企天台玩, 都玩得好開心

你老公都係返工做野, 唔好咁唔開心啦

複式洋房

我雖然無bb,個c6又準時收工,個感覺咪又係好似平時咁,係個公園多人左啫,只要開心既話,日日都係節日啦!

子爵府

好媽媽勳章

其實你點會覺得孤單...你有囡囡陪你過中秋...有一d老人家...無親人陪伴...咪仲孤單...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

我和你一樣,c6每次節日.生日.情人節.結婚周年.他開工,我和女bb,一起看见人地一家大細自已的寂寞,唔緊要啦,都4年,希望有朝一日會慣 :-( :-( :-( :cry: :cry:

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

thank you 以上各位的安慰及開解。

男爵府

我老公都係大時大節通常要返工,我覺得佢仲慘過我喎﹐咁既日子仲要返工,我地就放假係度happy.....

複式洋房

我老公以前都係大時大節通常要返工(依家番九五好好多),個時佢要番工,我就有得同阿仔玩同去街,佢都不知幾音公,成日打比我,一話收得工就好快黎join我地,其實換轉個角度諗,係佢音公唔係我地囉

複式洋房

秋水遠連天上月
團圓偏照別離身

• ° ∴ ° ﹒ ☆ ° . ﹒ • ° ∴ ° ﹒ °
﹒ ● • ° ∴ ° ﹒ ☆ ° . ﹒ • °
∴ ° ﹒ ﹒ • ° ∴ °

●
         _/█\_
��������√√�
真正的友誼是雙程路,如果你正在走單程路,朋友,那種友誼是假的

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

咁點解唔返呀爸呀媽度一齊過呢?
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

湛森

思君月正圓
望望月仍缺
多恐再圓時
不是今宵月
better a witty fool than a foolish wit

別墅

我老公逢節日都要開工架,初初都好唔慣,但而家ok啦,揍埋亞仔返亞媽度囉,不知幾爽,有亞媽幫手揍仔,我咪喺度刨公仔書刨番夠本囉,仲同亞仔一齊等亞媽煮嘢食添呀,我發覺,放假最辛苦嗰個應該係我亞媽添呀

複式洋房

我老公又係返夜晚, 次次假期都唔可以陪我, 屋企人又係好夜先返, 所以每次放假都係我自己一個人, 有時行係街度睇到人地好熱鬧都會唔開心, 果陣我就會打俾我老公同佢傾下電話, 跟住我就會自己返屋企睇下書上下網咁,不過我知道老公還慘過我, 所以我唔會因為咁而嘈佢

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉, 佢都係返工
,

侯爵府

我都係一樣, 大時大節都係得自己一個, 有時我都會唔開心,不過都冇法子, 佢都係返工, 唯有自找樂趣啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題