跳至

首頁

尾頁

洋房

有無人住荃灣啊?

祈德尊新村有間叫救世軍幼稚園好好架...........我bb報

珍珠宮

Re: 有無人住荃灣啊?

我都係住荃灣喎,請教呢間幼稚園哪方面好呢?
要排成三年咁誇?

大宅

我住深井, 我打過去問都話要等2-2.5年, 不過人地話呢間係k2開始教字母, 令我有少少猶豫. 所以我可能遠少少, 比阿女返九龍塘, 又或者何文田維多利亞

大宅

青衣學之園都唔錯GAR

子爵府

teresalok620 寫道:
我住深井, 我打過去問都話要等2-2.5年, 不過人地話呢間係k2開始教字母, 令我有少少猶豫. 所以我可能遠少少, 比阿女返九龍塘, 又或者何文田維多利亞

同你諗法一樣, 不過我自己又無車牌, 又無工人, 如果真係何文田就大獲~~不過都有考慮青衣學之園, 因為有個fd個女讀緊(黎緊又係搬黎碧堤)話都幾gd

拎左victoria既leaflet番黎都未睇添, 唔知校車到唔到添

大宅

同埋太遠小朋友日日返學都幾辛苦. 何文田維記有校車到, 不過家長對校車評價麻麻, 因為有時要早10分鐘放學等等. 同埋咁細個又唔放心比佢自己坐校車....不過由於維記都算新, 未知小學派位如何. 如果我打算比佢讀維記, 就會下年比佢一星期返三日playgroup, 之後上nursery, 咁就可以真升K1, 唔駛面對殘酷的interview.

子爵府

我個日同annie都係傾緊比佢地番pg...

子爵府

話時話, 你唔係比晴晴番耀中pre-nursery --> nursery咩?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我大女讀迦南...都唔錯

大宅

ronni 寫道:
話時話, 你唔係比晴晴番耀中pre-nursery --> nursery咩?

我喺耀中交左form, 不過要去參觀一下先, 始終耀中係國際學校, 如果想小一比返佢讀傳統學校驚佢追得好辛苦, 所以15/16.

大宅

anniewmau 寫道:
[quote]
ronni 寫道:
我個日同annie都係傾緊比佢地番pg...

我交咗 HMT Victoria PG application form la, 佢哋唔洗收application fees, 又話要排 4-5個月, 所以唔理3-7-21排咗先算. 我簡咗2days, every tue&thur, 如果1day, every sat, waiting list話係超長喎. 之前hold咗個topic about this pg, 有興趣可以睇睇, click here

不過我重係考慮當中, tutortime應該唔會簡, 想睇埋 kingston & anfield open day. kingston 下年8月開課 (1 yr old class), 依家都己經接受application.[/quote]

我姪仔讀緊Anfield, 同耀中的問題一樣, 多數係玩, 所以佢朝早返根德園, 下午返anfield. 不過個細路仔太辛苦, 我唔會咁

禁止訪問

子爵府

我唔想潼潼細細個就要咁深感受到做香港人之苦...

首頁

尾頁

跳至