婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

畀面勳章

嚴重陰道炎問題

我未生之前都有陰道炎,不過就冇咁嚴重我發現我生完之後的分秘係有時黃有時綠,已經仲會有的味,有時仲好痕tim~
我哩兩日都好痕..我仲發現好似每次同我老公行埋之後就會復發架啦..好耐之前冇生bb之前我family以前我老公野左的野比我叫佢去check下..點知醫生話原來問題係我野比佢..
我一個月前已經睇左900幾成千蚊架啦~好返半個月之後又黎過...一復發就會好痕..痕到訓都會醒...點算好啊...
同埋生左之後唔只陰道痕連肛門都痕埋tim...
有冇人可以教下我呀.... :-(

男爵府

Re: 嚴重陰道炎問題

不如你睇多幾個e生睇下先啦,
唔同e生會俾到唔同意見你架,
我就唔信e唔好。

男爵府

應該要同老公一齊去睇,如果唔係好難斷尾,有冇用套?可能用會好d

複式洋房

畀面勳章

用套係會好的~我諗我野左比我老公lu~點算好呢...
係出面的藥房買唔買到野比佢醫架??

大宅

d人話食yogurt and每日飲1杯紅莓汁有助改善...有個媽咪飲左1個月就冇番發過lar..我都試緊...

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

飲紅莓汁對陰道炎和尿道炎係好有效架。
靚太唔易做!!

民房

pcchobby:
聽兩個醫生講話要同時一齊醫架!好煩架!

男爵府

畀面勳章

照你呢個情况...一定要叫埋老公一齊去e...一齊食藥...情况就好好多...雖知女人有陰道炎係好易擦覺得到...但係如果'野'咗比老公...d菌會隱藏起...男人係擦覺唔倒又未必會唔舒服ga...當女人巳為塞咗藥又食埋藥好番同老公行埋...咁又'領嘢'ga la...所以你一定要叫埋老公一齊去e...否則惡性循環ga咋

男爵府

yes, you should go to see the doctor with your husband and take the same treatment

use condom when doing thing.

drink cranberry juice and eat yogart daily to improve the health lor.

that's what I did before, do that for almost 6 months. before it really stop..

but on and off, I still have it come back.. but not so bad as you describe.

首頁

尾頁

跳至