親子旅遊

跳至

首頁
34567...19

尾頁

大宅

睛靈勳章

回覆 dala 的帖子

我都book咗7月頭住centara grand beach resort, 好期待出發

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

moonychan 發表於 13-5-31 11:50
我大仔都係 05 仔呀~ 當年應該係 05 BB 會 CHAT 過下嫁.

另外, 好似有期好興去觀塘某幼稚園上 PLAYGROUP. ...

係呀

話咁快就8年喇, d小朋友都大個左好多

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

呢度係我初部想去o既景點,但仲未安排邊日去邊度:

- Lotus Restaurant

- Rawai Beach海鮮

- 日落崖

- Lemongrass House

- Phuket Weekend Market

- Laem Hin Pier漁排海鮮

- Racha/Raya Island 皇帝島

- Karon Check Point

- Big Buddha

- 食雞飯

- Natural Restaurant

可能去唔晒, 但盡力啦

大宅

回覆:蘇樂B 的帖子

同小朋友去、可考慮去恐龍公園(可俾小朋友打golf)和蝴蝶館!

大宅

回覆:magg2241 的帖子

蝴蝶公園

大宅

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:同小朋友去、可考慮去恐龍公園(可俾小朋友

原帖由 magg2241 於 13-05-31 發表
同小朋友去、可考慮去恐龍公園(可俾小朋友打golf)和蝴蝶館!
恐龍公園及蝴蝶館是否同一地點?有冇多D資料?thx

大宅

引用:Quote:原帖由+magg2241+於+13-05-31+發表同

原帖由 moonychan 於 13-05-31 發表
恐龍公園及蝴蝶館是否同一地點?有冇多D資料?thx
Dino Park是在芭東以南的Karon Beach
http://dinopark.com/

Phuket Butterfly Garden 是在布吉市中心的最北部

http://www.phuket.com/attractions/phuket-butterfly-garden.htm

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:Quote:原帖由+moonychan+於+13-05-31+發表

thx

大宅

我是搵Man哥包十個鐘車去的、2011年7月book 車十個鐘1500泰銖、十一點出發、路線如下:
Lemongrass House -> Central Festival -> Natural Restaurant -> Butterfly Garden -> Rawai 魚檔買海鮮 -> 日落崖 -> Rawai 食海鮮餐 -> Dino Park (Man 哥話晚上有人做火山、所以晚上去較好、但可惜當晚落雨、冇得睇!)

侯爵府

magg2241 發表於 13-5-31 17:04
我是搵Man哥包十個鐘車去的、2011年7月book 車十個鐘1500泰銖、十一點出發、路線如下:
Lemongrass House -> ...

去年book Man哥車12人車 2200TBH/10 hrs.
Dino Park側那餐廳又貴又細碟又唔好食. 可以唔食, 晚上的確有人造火山看.

侯爵府

Rawai 食海鮮餐平靚正

男爵府

想問下"Millenium Resort Patong Phuket" 好唔好?
因為旅行社話呢間係Patong最新喎!

男爵府

Rabbitlolo 發表於 13-5-31 18:10
想問下"Millenium Resort Patong Phuket" 好唔好?
因為旅行社話呢間係Patong最新喎!

未住過.
不過响正 "帆船商埸" 樓上, 出入行街, 食飯, Massage, 勁方便.
可以上 agoda 睇下comments 知多d。

男爵府

magg2241 發表於 13-5-31 16:52

在karon beach點可去以到dinopark?? thanks

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:+本帖最後由+Rabbitlolo+於+13-5-31+18:10+

原帖由 Rabbitlolo 於 13-05-31 發表

非常方便喺正Jungceylon隔離,但無free wifi囉所以我都無揀佢,如果你唔需要wifi呢間真係幾好㗎

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Rawai+食海鮮餐平靚正

原帖由 boyboy~ 於 13-05-31 發表
Rawai 食海鮮餐平靚正
係?我好期待呢餐

男爵府

蘇樂B 發表於 13-5-31 18:52
非常方便喺正Jungceylon隔離,但無free wifi囉所以我都無揀佢,如果你唔需要wifi呢間真係幾好㗎

...

無free wifi, 咁又真係唔方便, 要諗諗

男爵府

Ksyy1018 發表於 13-5-31 18:25
未住過.
不過响正 "帆船商埸" 樓上, 出入行街, 食飯, Massage, 勁方便.
可以上 agoda 睇下comments 知多 ...

Thanks a lot!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我是搵Man哥包十個鐘車去的、2011年7月book

Lemongrass House -> ...
你一日去晒咁多景點,好勁呀

請問lemongrass house你去邊間?係咪同Natural restaurant好近㗎?有無去super cheap?

首頁
34567...19

尾頁

跳至