自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我學人玩上門yoga...點知變左.......

我今朝第一課學人上yoga,係屋企玩左一個鐘,一早做運動都幾好既, 又冇人見到我做唔做到,後來個仔同個女起埋身,miss仲教我們三個一起做 tim 可能新鮮....大家都好認真..但其實我好想kit一吓笑出黎

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 我學人玩上門yoga...點知變左.......

好似好有趣
不過小心啊, 玩yoga有時用錯力都唔覺, 我同事上星期攪到要睇跌打啊 所以小朋友做, 都係避免d危險動作好d

複式洋房

Charlotte_mom 寫道:
好似好有趣
不過小心啊, 玩yoga有時用錯力都唔覺, 我同事上星期攪到要睇跌打啊 所以小朋友做, 都係避免d危險動作好d

你同事可能唔識得吸氣伸展,呼氣放鬆咁增加動作幅度,而係用左硬力。

又或者係做d要平衡力支持的asanas時企唔穩跌倒。

做式子,動作雖然緊要,但呼吸更重要,呼吸不對,不懂隨呼吸放鬆,式子外觀做得再像也是徒然。

↓如果都是對瑜伽有興趣的話,不妨也到這裡聊聊:)

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=766329&forum=12#13008131

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=766337&forum=38#13008207
真正的友誼是雙程路,如果你正在走單程路,朋友,那種友誼是假的

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

franshe 寫道:

我今朝第一課學人上yoga,係屋企玩左一個鐘,一早做運動都幾好既, 又冇人見到我做唔做到,後來個仔同個女起埋身,miss仲教我們三個一起做 tim 可能新鮮....大家都好認真..但其實我好想kit一吓笑出黎

我想請問下,係咪個miss上門教架??幾$$呀??
我係出面join左都無時間出去做,但買video學我又唔想,怕唔識就力會整傷自己. tks!!

複式洋房

我咪就係因為要湊仔所以玩上門lor,都幾好玩架, 其實我suggest同埋細路一起玩, 或者可以再教佢地, 我個仔就一日問我幾次幾時再有得玩, 仲有就係以為我好勁!!500/4 lesson/ 1hour,但miss話基本上呢幾課既動作足以運動量去keep fit, 之後就唔駛再學 ,所以我想:都係500元落樓....不過要夾時間同睇住邊,因為都幾多人搵佢教....平掛..你有interest先再pm我啦......

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

一張蓆位都仲可以

首頁

尾頁

跳至
熱門主題