懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

妊娠紋

請問何時要塗滋潤霜呀! 買邊隻牌子好,我現在14星期

大宅

Re: 妊娠紋

其實我覺得好睇人...因為我由有左開始茶,試過2~3隻,...但係d紋都係爆晒出黎.........而家成肚都係>.<

複式洋房

係唔係塗欖油

大宅

其實如果有肚紋的話~係幾時爆出黎?
我有塗肚紋膏~而家23weeks都未有~
算唔算有效??

民房

我有咗大概10weeks就開始用,一直都無爆 但捱到35weeks下腹就開始爆紋 :-( 不過好彩唔算太嚴重,其實我都唔知有冇幫助,只係盡咗力就算啦!
yokylo 寫道:
其實如果有肚紋的話~係幾時爆出黎?
我有塗肚紋膏~而家23weeks都未有~
算唔算有效??

子爵府

我諗我算係多肚紋嗰隻...... :-(
我由3個月度開始用肚紋膏,但冇用,d肚紋一直爆發,到8、9 個月時,個肚大到不得了,d肚紋當然亦愈嚟愈多。
好多人都話肚紋膏係冇用的,你有冇肚紋,同你皮膚、個肚大唔大關係大d。不過用咗好過唔用,起碼都好似我咁,努力過呀。
雖然而家生完5個月,肚紋顏色開始淺,但仍然好多。當初出紋時我用咗1個星期先接受到,但係而家我望住d紋,再望下我個囝囝,我已經唔再mind有肚紋啦!

別墅

我朋友話用 Olive Oil 會有效, 我買左, 但怕油淋淋 所以未開始用.

一直用緊johnson baby新出果隻綠色潤膚lotion, 有 Olive Oil 成份果隻, 好舒服, 用完後冇乾燥, 至於肚紋, so far依家6個月都仲未現.

不過肚中間有一條直線就愈來愈明顯, 冇耐之前啡啡地, 最近仲有小小毛, 唔知日後會唔會散呢.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ME2
bebee0526 寫道:
其實我覺得好睇人...因為我由有左開始茶,試過2~3隻,...但係d紋都係爆晒出黎.........而家成肚都係>.<

首頁

尾頁

跳至