自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

3月尾經常下腹痛轉介左政府專科睇..其實自己比較驚痛既人黎所以自己4月已經係私家照左腸鏡..點知今日返政府睇佢話要我覆驗 要照多次呀 但醫生話會打訓教針 係咪嫁? 因為我之前見呢到jm話政府照好辛苦好痛 我先去私家照 早知唔哂錢係私家照 政府照係咪都打訓教針嫁

大宅

回覆:政府醫院照大腸鏡

吾可以比報告佢睇嗎?

伯爵府

回覆:NYHLWL 的帖子

佢話有時照一次未必好準確 話照多次係會比較好

大宅

吾係呀?照多幾次

侯爵府

我老豆照过一次都驚左、第二年唔想照、我打算第三年再勸佢照下、佢話真係好辛苦、成晚係廁所坐

大宅

引用:3月尾經常下腹痛轉介左政府專科睇..其實自

原帖由 HKL.3 於 13-05-28 發表
3月尾經常下腹痛轉介左政府專科睇..其實自己比較驚痛既人黎所以自己4月已經係私家照左腸鏡..點知今日返政府 ...
其實E生覺得有問題先會叫您照多次,政府唔會浪費,放心啦是會訓覺的。
只是要去多D廁所。

伯爵府

回覆:mei76cy 的帖子

好驚痛呀..我上次飲瀉水都瀉到嘔 以為自己辛苦完 點知又黎多次

伯爵府

回覆:NYHLWL 的帖子

係呀

大宅

應該無訓覺,好似係清醒,係瀉好辛苦,但照時無乜野...

公爵府

只是早一日要係屋佐飲瀉藥, 到檢查果日, 早上到醫院, 都要再飲, 要飲到d 便便似 "玉泉忌廉" 咁既顏色, nurse 會check...
照果時, 打麻醉針, 完全無感覺, 醒左已經係張床到, 可能有少少反胃
一定要家人接返屋企..

買定d 陳皮之類, 反胃時含下舒服d..

伯爵府

回覆:lazywife 的帖子

我上次去私家照 屙都唔辛苦但飲瀉水飲唔落今次公立醫院開左4包粉比我開4公升水飲..一諗起就驚

伯爵府

回覆:pigtwo 的帖子

咁係咪姐係會打鎮靜比我訓教做呀?我問個醫生佢話多數都會打訓教針 我話多數肯定得唔得呀我又唔記得帶私家照完份報告比佢睇

男爵府

我係即日早上飲瀉水,下午照,會落鎮靜劑,全程冇感覺好好訓,唔痛!放心lah!

大宅

剛係浸會做完照腸鏡,一樣打"瞓覺"針,靜默注射唔使一分鐘瞓著,一醒已經做完,完全無"辛苦"嘅感覺,非常滿意!唯一係飮瀉水飲到嘔,嘔完再飲嗰下想死啫!

伯爵府

牛年勳章

pigtwo 發表於 13-5-28 14:35
只是早一日要係屋佐飲瀉藥, 到檢查果日, 早上到醫院, 都要再飲, 要飲到d 便便似 "玉泉忌廉" 咁既顏色, nurs ...
政府照,會打針訓覺嗎?

伯爵府

牛年勳章

HKL.3 發表於 13-5-28 21:40
我上次去私家照 屙都唔辛苦但飲瀉水飲唔落今次公立醫院開左4包粉比我開4公升水飲..一諗起就驚

...
我都想知點飲兩公升水咁多?
真係好難飲的嗎?

伯爵府

回覆:virgokaren 的帖子

我對上次飲500毫升都嘔返哂出黎 真係好難飲呀,今次仲要飲4公升我都唔知點飲

伯爵府

回覆:eg123 的帖子

係咪政府照嫁?我早一晚係屋企飲,到檢查當日一早7點再飲,12點入院

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

有針打咪好囉!朋友好幾年前照係要監粗塞入去架,佢話個feel畢生難忘

請勿打招呼~

大宅

如果係私家照左,其實走漏眼的機會通常係細瘜肉,大如腫瘤,大瘜肉無咩可能走漏眼,除非你上次痾唔清。亦有可能腸炎,但腸炎又係好少會睇唔到。
當然你照多次拎個安心都得,但每次腸鏡都有風險,可以話你知唔係間間政府醫院都會打鎮靜劑,視乎醫生的習慣。而瀉水係要飲4L的。你自己再諗下

首頁

尾頁

跳至