育兒好物

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇人用Care奶煲?

有冇人用Care奶煲?好唔好用?你吔配咩牌子奶樽?

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 有冇人用Care奶煲?

別墅

我係用care奶煲,我覺得都幾好用,不過我係買唔free奶樽果隻,我果時覺得佢幾平,我而家都用左差唔多8個月都無壞過,所以ok幾好用
:-P :-P :-P :-P

男爵府

醒目開學勳章

我剛剛在吉之島bb用品展買,幾好架,清洗發熱板方便,又可放肥瘦奶樽。

男爵府

畀面勳章

我用方形果隻煲.
幾好用呀,我用Dr brown's奶樽
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

我買左一個 care 既方形煲 & 一個 DBK (PIGEON奶瓶及蒸氣消毒煲套裝) 既煲.都係覺得 care果個好用 d , 我用緊PIGEON奶樽

子爵府

你吔買care方形煲幾多$?可以放到幾多個奶樽?

子爵府

2019勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

我都係用方形煲,係舊年在Baby Outlet買架,價錢唔記得幾多,可放8個奶樽,我係用Pigeon奶樽,so far都幾好用啦!

子爵府

畀面勳章

你係咪講緊我?
sweetcouple 寫道:
我個frd用care圓身煲, 配b-free樽。

我都諗緊買care...

care係ok架,我之前用開nuk,係人哋給我的,不過好快d膠就老化,所以咪諗平平哋用care,so far so good,其實我覺得功能一樣就唔使買靚牌子,留番d錢買其他嘢給bb仲好!

子爵府

care圓身煲同方形煲有咩分別?

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我用care奶煲 + nuk奶樽, 有時用黎消毒奶pump同配件, so far so good

男爵府

畀面勳章

sweetcouple:
我岩岩買返黎果時一次steam左9隻奶樽.
6隻Dr brown's肥樽,3隻細kitty樽.
因為我冇steam奶樽蓋.
跟住工人steam埋個蓋就steam得3隻肥樽+1隻瘦樽囉~
sweetcouple 寫道:
[quote]
洛紫 寫道:
我用方形果隻煲.
幾好用呀,我用Dr brown's奶樽

方形一次可以放幾多個樽!? 你用肥樽定瘦樽!?[/quote]
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

子爵府

其實奶煲係點用架?steam既時間要幾耐?一日steam幾多次?

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我都諗緊買唔買好,睇來睇去最平最底都好似係care

大宅

我覺得唔錯, 用左9個幾月了, so far so good
當時係baby outlet買有discount

別墅

The square model can fit 8 bottles. Absolutely 平靚正.

The round model is smaller, can fit 6 bottles.

Price difference between 2 styles is only $80+, so it's better to buy the square / bigger one.

amysiu328 寫道:
care圓身煲同方形煲有咩分別?

複式洋房

我今天已買了一個可放8個樽個隻,價錢都ok

首頁

尾頁

跳至
熱門主題