產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

好開心!BB終于喺4/10屯門醫院出世LA~不過..........

醫生話BB心臟個o隆未生返埋,有機會係心臟衰缺,唔知有冇MAMA試過咁呢?我真係好擔心啊! :-( :-( :-(

大宅

Re: 好開心!BB終于喺4/10屯門醫院出世LA~不過..........

洗唔洗做手術架, 擔心死人喇, 必要時自己出去私家問問情況, 你知而家政府e院質數架喇, 同埋聽人講屯門e院好多e生都係新手黎架(婦科, 但兒科就唔知喇)

祝bb平安無事, 快高長大.

別墅

Re: 好開心!BB終于喺4/10屯門醫院出世LA~不過..........

等待BB的小貓
如果係心臟衰缺,就要手術架la,我都有聽人講屯門e院好多e生都係新手,但係出院時個姑娘同我講如果去私家,皮費都几係嘢wor,唉....今晚睇見bb飲奶飲得咁辛苦,真係好心痛,終于忍唔住喊咗! :-(

大宅

2019勳章

KARMENLAM, 唔好喊啦! bb見到你都會唔開心架, 比多d笑容, 佢都會堅強d! 我聽到都有d不安! 你係bb出世之前, 你發現這個問題未架?而家bb個心個洞有幾大呀?

bb有事, 係人都會唔開心, 喊都係正常, 不過之後都要努力面對, 因為..... 我都發現我阿b個心都有個洞, 應該同你講的一樣, 由22周至到差不多30周, 都係甘上下大, 我都唔知可以點, 之前哭都哭過, 不過我的私家主診醫生話現在都沒有辦法, 唯有等bb出世, 再照心臟超聲波, 先可以知點, 我問過醫生, 佢話多數情況bb都會生番埋, 不過都有d要做手術, 好少人會找私家做手術, 因為係私家做手術的費用好貴, 以百萬計, 一般人都好難應付, 多數會係葛亮洪醫院做. 而我問過qe的醫生這個相同的問題, 佢的答案都係一樣. 只有好輕微的手術才會係qe做.

講左甘耐, 都祝你同bb都健康快樂, 一切平安順利!

分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

別墅

希望bb冇事.....健健康康...
老套講句,健康同平安先係最緊要......

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

你呀b係咪心室隔膜缺陷呀??即係左右心室隔膜上出現小孔, 令兩個心室相通而唔係相隔.
如果係既話, 你唔使咁擔心, 好多時, 呢個小孔會自然癒合, 唔使做手術ka

大宅

希望bb冇事,唔好擔心

男爵府

畀面勳章

咁佢而家情況點呀?
心臟衰缺<---醫生有冇講清楚係咩? 同埋會點?
但希望你都唔好太擔心,佢都係話有機會唧.
我個女一出世,醫生都話佢個肺未開得哂...
(我仲要事前已打了3支強肺針)
呼吸好弱,結果要訓左幾日氧氣箱,插埋喉黎幫助佢呼吸...
你個b都仲好d..起碼叫做識得食奶.
佢果時係連奶都食唔到,要吊葡萄糖水~
人地個個可以係育嬰室排隊睇bb~
我就要自己入埋去育嬰室睇佢.
當時見到佢個心真係好痛...一路望住佢d眼淚係咁滴~
但佢而家已經冇事,同正常bb一樣.只係奀d,細粒d.
希望你個b都會平安冇事啦~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

別墅

hellokitty1011
我啊B嘅情况同你BB一模一樣啊!E+等27/10返TMH再照心臟超聲波,如果到時唔生番埋就要做手術架LA,聽到你哋話多數情況bb都會生番埋,我都安心D,希望我啊B同你BB都會冇事LA~:cry:
hellokitty1011 寫道:
KARMENLAM, 唔好喊啦! bb見到你都會唔開心架, 比多d笑容, 佢都會堅強d! 我聽到都有d不安! 你係bb出世之前, 你發現這個問題未架?而家bb個心個洞有幾大呀?

bb有事, 係人都會唔開心, 喊都係正常, 不過之後都要努力面對, 因為..... 我都發現我阿b個心都有個洞, 應該同你講的一樣, 由22周至到差不多30周, 都係甘上下大, 我都唔知可以點, 之前哭都哭過, 不過我的私家主診醫生話現在都沒有辦法, 唯有等bb出世, 再照心臟超聲波, 先可以知點, 我問過醫生, 佢話多數情況bb都會生番埋, 不過都有d要做手術, 好少人會找私家做手術, 因為係私家做手術的費用好貴, 以百萬計, 一般人都好難應付, 多數會係葛亮洪醫院做. 而我問過qe的醫生這個相同的問題, 佢的答案都係一樣. 只有好輕微的手術才會係qe做.

講左甘耐, 都祝你同bb都健康快樂, 一切平安順利!

別墅

好多謝大家支持啊!之前對住啊B,佢又成日喊,真係有D崩潰!

複式洋房

你要努力呀!!祝bb同你都身體健康!!

大宅

不要少看bb的生命力呀,他們也有很強的一面,總是有奇積,事情又不是太壞呢!!!
為你禱告!!
KARMENLAM 寫道:
好多謝大家支持啊!之前對住啊B,佢又成日喊,真係有D崩潰!

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

冇事既。。。積極﹗﹗

禁止訪問

大宅

2019勳章

KARMENLAM.
你係bb出世之前, 你發現這個問題未架? 而家個洞有幾大呀?
唔好太擔心啦, 都好似有D情況, 如果個洞唔係太大, 可以等佢再大個D先做手術. 可能等等下, 佢又會自己生番埋.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

男爵府

好媽媽勳章

Dear Karmenlam,

Don't worry! my niece also has this problem. She is now 3 years old. and she needs to do the operation too. After the operation, the dr says she will be ok. She is still very cute, energetic and smart, just a bit thin and tiny. So don't worry. She used to see the dr in Prince Wale, but now change to 葛亮鴻
be happy and relax

伯爵府

唔好太擔心啦,無事既
你o岩o岩生完,身體要緊呀!

別墅

KARMENLAM ,

你同bb都要堅強d, 一定會無事嘅.

複式洋房

Re: 好開心!BB終于

KARMENLAM ,
你要努力呀!!

大宅

唔好太擔心啦!無事既!

~祝BB同你都身體健康~ :wink:

首頁

尾頁

跳至