自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 談: 女王的教室--天使墮落

SORRY! 剛剛忘記引文.

oknsca 寫道:
阿久津真係慘...教親都係d變態學生....攪到自己都要變態 :-(

大宅

完全認同!
我覺得父母與子女的關係都係咁樣!

Phoebe0434 寫道:
oknsca,

其實最後阿久津教和美那班的時後一啲都不慘呀! 因為她已經找到自己的教學方法. 她經過池內愛及自己兒子一事后, 才覺悟自己以前只是想做一個人人讚賞的好老師, 但從無在她們立場設想, 想她們好有些時后他們做錯事行Y路就一定要嚴厲對他們. 這就是愛之心,責之切.

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Tonight 9:30 - 11:30pm.

別墅

池內好有problem~

男爵府

香港都有好多呢d細路
SSHY媽咪 寫道:
池內好有problem~

別墅

有無人留意到一開始個時咪介紹 (呢個故事係講 ............真人真事改編), 我想知我有無搞錯左呀? 如有留意到既人請更正我 Thank you very much

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

乜係真人真事黎o既咩?
君瑤媽 寫道:
有無人留意到一開始個時咪介紹 (呢個故事係講 ............真人真事改編), 我想知我有無搞錯左呀? 如有留意到既人請更正我 Thank you very much

大宅

其實池內愛的問題係在於她在家裡得不到愛, 這係呢個時候(小學-比教單純地想找好像媽咪一樣的愛)比她遇到一個剛出來工作而天真的真矢. 她便把這份愛投入真矢身上. 而當時的真矢不懂處理及想做一個人人讚賞的老師, 所以令池內愛因愛成恨及她知道真矢是真心愛護她. 所以才出此下手. 到她長大成人她便將這份愛投入男女情中. 我們做家長的真要每天抽一點點時間好好地和自己子女傾談.

這個世界有幾多個真矢的好老師呢! 呀!自我紏正, 我無領晤錯的話其實真矢想扮演一個逆境的環境給學生而再暗中觀察他們的進度. 希望他們從懂得1.自我反省, 2.不斷學習, 3.懂得分析, 4. 懂得欣賞身邊的各種事物. 5.成長過程中如果遇到逆境那好像是真矢在出難題考他, 要自己反省找出解決方法.

係呀! 呢個係真人真事的實錄.今晚睇完再傾.

男爵府

做喇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係呀, 我已經坐定定了.
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

我都坐定觀看 :-P :-P

男爵府

一定係呢個宮內令到佢有果條疤痕嫁啦

男爵府

好緊張呀

子爵府

無得睇呀  :-( :-(

wongwwcy 寫道:
今晚9:30播下集---惡魔降臨啦....
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

男爵府

點解冇得睇呀?

大宅

今晚好似冇咁好睇. . . .

子爵府

今晚好睇d wor~~~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

宮內咁勁的,
同老師隻揪,
打到真夭變豬頭.

個男仔叫咩名 (等真夭那個),
F.1 !??!
戴耳環咁型的 !?
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至