跳至

首頁

尾頁

民房

個肚有時突然好硬、好聚、好重,点算?

有咗大約22W,個肚有時突然好硬、好聚、好重,醫生又未到期睇,情況愈來愈嚴重。唔知有冇BK媽咪係咁呢?!

洋房

Re: 個肚有時突然好硬、好聚、好重,

我有時都係,Lee D 應該係假'工'縮,我會用手撫摸下個肚,大約10sec就會soft.
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20717;118/st/20070201/dt/13/k/4f6b/preg.png[/img]

禁止訪問

Re: 個肚有時突然好硬、好聚、好重,点算?

別墅

請問咩叫假工縮,我每日都會有此現象出現,有没有問題呢?[quote]

我將會二月份做媽咪,因此想找一些媽咪拿取經驗。[size=medium]大家好

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都有試過。

有一次訓醒個肚突然“實的的”好似俾人抽走晒入面D空氣甘﹐晌果時我先相信我平時果肚唔係肚腩仔。仲有原來我個肚可以唔係晌正中間﹐因為“實的的”果陣時有少少偏左。唔知同我打側身訓有無關係。

民房

我都有時會咁
我以為係bb cilck 我 咋..

大宅

假宫縮=假既子宫收縮
正常應該係要生既時候子宮先會收縮, 但如果有時休息唔夠, 太粗努既話, 就算未生得, 都會有子宫收縮現象ga
但都係o個句, 大肚婆都係要休息返多d, 同唔好做咁多粗重野就ok ga la
若講得唔o岩, 請更正 :mrgreen:
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

別墅

oh! 原來係咁!
我周不時都有呢d「實的的」既感覺,就算依家5個月都有。
通常有既時候,我就會多d瞓床,過2日又會無咁實,摸落去會感覺到有翻空氣或者水咁。
依家個肚好重呀!

民房

oh, i.c. thank you Mako!!
Kathy :-)  :-)

大宅

我睇書話 bb 而家開始會 practise 令宫縮架,準備遲 d 出世嘛,只要唔係好似生得咁 regular 同 frequent 地收縮,係冇問題架!

民房

唔該哂呀各位準媽咪!

首頁

尾頁

跳至