夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我好累呀!已決定離婚(今日終於收到詳細通話賬單啦!)結果係....

收到個刻心情緊張..但自己心目有數..賬單由6-8月..件事4月發生..我老公5.6月無打過比個女..7月有好多次,,8月無..朝朝7.30am準時所她起身返工.我唔肯定呢一秒佢地有否繼續..我只知.我唔想日日估.日日諗..呢一秒鐘我決定
已經除左返工..其餘時間係我身邊.對我又唔差..既然佢地咁愛對方....我成全妳地..睇下好得幾耐.....
p.s:有無人知..破產可申請法援ma?(急)

同你認識了12年.拍拖3年..結婚5年.點解你可以甘對我 ...4月3日你飲醉酒回來..我巳睡着了.特然間澤醒.聽到有部taxi係門口.已知你回來.5分鐘還未聽到你落車.覺得奇怪.走出門口行近taxi已見到有人送你回家.我打開taxi門.見到"她"倚在你身邊.個刻個心震一震..好冷靜同個"女人"講(妳需要係到過夜ma?)"她"無出聲..而你已醉了.我問你有無攪錯帶個"女人"回來.你答我.咩野.唔信就算.我知再同你講你都係語無倫次
個晚我一滴眼淚都無流過.我出奇地冷靜. 當時已是零晨2點..我同自己講..好好睡一覺..明天帶仔仔走.又問自己..仔仔4個半月無daddy會好慘ma?係唔會.我相信仔仔會明白.我知你明天會向我解釋..但我只相信自己眼見的一切
4月4日.一大清早.你見到我執野走.你發脾氣.叫我放低個仔自己走.我當時好鬼冷靜.好堅強甘同你講..........
(你同得"佢"一齊.你預咗無咗我同個仔.我太愛,太愛你.你唔好傷心,因當時他 :-( .我第2次見..我比你傷心100倍.你不定地解釋.我不定地同你講.我相信自己眼見的一切.我一早已知"她"的存在.但同自己講.要親眼看見先死心..終於比我看見 我回外家第7日..你打比我.解釋你同她無野.叫我回家.............我最終都比咗最後一次機會你....事後想番..我有咗時.你已同"她"一起..如果當初..仔仔未出世而比我知道..我好肯定同你講..你會一眼都見唔到個仔 ..........呢幾個月..你番工就番工..放工就同我回外家食晚飯..然後一齊返屋企..day off就家庭樂..以為你真的改過....又對我比以前更好.......昨晚無意中被我聽到..你同個fd講咗一句,(等我打電話比條女先) 哈..你唔知我特然企你後面呢....你見到我幾驚呀
今日我扮到若無其事...但我已計劃同你離婚
仔仔9個半月無daddy又如何..........
我會活得比你好
[size=large]離婚

大宅

Re: 我好累呀!已決定離婚

到底男人當咗自己係d咩野, 係皇帝, 名人, 明星......
真是不知所謂, 又再把人家父母所生的女兒傷害了一番...

為何家有言內座, 又喜會出外偷歡呢? 同賊真是無分別, 一樣偷, 不過唔同野之馬...

版主真勇敢, 而家仲密謀造反, 我地會專重你的意願, 努力吧! 明天會更好~~

(現在已不是幾十年代的時代, 無需守貞節到老, 就算老公打罵玩女人聲都唔聲架啦......努力為自己將來作好打算...)

露 絲  

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Bless you & baby!!!!
Give most effort to be what you are!
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

你都講到明自己知,仲俾埋機會佢..
係佢唔識珍惜,離開係一種解決.起碼唔洗再對住佢咁辛苦!

:mrgreen: 支持你
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

子爵府

好媽媽勳章

既然你已經決定離婚...咁就要好好諗清楚...之後既打算...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

妳個case同我差唔多,我老公都係在我未有bb前,已同另一人攪在一起 .早兩個月個c6已開聲同我說分開,不過暫時其他人未知, 佢話佢想靜下諗清楚喎,不過我都決定會離開佢,因我原諒唔到佢,我安排晒一切後,到時開聲的一定係我!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你好叻呀! 可以明智的做決定,唔係個個媽咪都做到。你已俾足機會, 相信你並非一時衝動。所謂好來好去,既然佢有第二個女人,咁離婚咪當比條路佢行又俾條路自己行囉,總好過日日等佢歸家,以淚洗面一世!! 我相信一定有另一男人可以俾到你幸福的。

複式洋房

baby888,
我都知你個c6唔底幫,但佢依牌都乖乖,會唔會係男人同男人講野要'型'呀,咪話call條女囉?點都好,祝你可以找到開心既生活

洋房

真係決定離婚??雖然我明白兩個人到左咁既竟況真係好難相處落去, 但可唔可以分開一段時間先決定呢?

由你講, 果刻都可以同個女人講:"妳需要係到過夜ma?"都知你一個冷靜既人, 如果係我可能唔比個男人翻入門口tim!

不過, 因為有小朋友要處理的事情會多好多, 所以冷靜下先落決定啦!!

good luck!

複式洋房

支持你既决定!!祝你活得比佢好!!

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

別墅

支持你!!!!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我feel個男人太賤~我支持你~你要勇敢!比心機照顧個仔•

子爵府

baby888
我好佩服你既理智同洒脫
衷心祝你同仔仔健康、快樂! :wink:

別墅

露絲
到底男人當咗自己係d咩野, 係皇帝, 名人, 明星......
真是不知所謂, 又再把人家父母所生的女兒傷害了一番... 多謝支持

別墅

premum2006
ononl022
小香香
寶寶儀...多謝妳地既回應or支持
[size=xx-large]感激

別墅

我一次過回應所有媽咪la.
會唔會係男人同男人講野要'型'呀,咪話call條女囉?點都好,祝你可以找到開心既生活(同我想法一鬼樣) (需要係到過夜ma?)唔到我冷靜..我仔係屋入面sleep緊..如果當日我仔不在家..我好肯要佢唔可以坐返taxi走.. 係會坐白車走
我老公電話係用我名..我巳打上台取份近3個月既詳細通話賬單..如果被我知他同個"女人"真的再有聯絡.. 無野講 ...呢幾日見到佢兩父子..玩得好開心..又忍唔住喊..老公問咩事..我話好感動lo...他唔知我要離婚..我會待他返工...一次過執野走...永不相見 ...
我無做野6年..財政有困難..無$..又加上幫細佬借了2條數.他還還下又唔還..再加上我d卡數...又揾唔到野做..又想申請破產...其實我第一步是否找社會福利署先呢? ?-(

侯爵府

咁你點應付以後既生活,就算申請破產都要錢架!

首頁

尾頁

跳至