跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人同你

有無人同你

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 有無人同你

我姑奶有叫我唔好舉高隻手, 佢話會令到臍帶纏頸; 而我d 朋友就話會扯斷d 乳腺, 但西醫就話無根據.

大宅

好似係頭三個月唔好咁做, 因為個胎只是好細地貼著你的子宮, 好容易貼唔實, 舉高手和mu底的動作好易令佢鬆出來, 會容易小產. 呢個都係朋友告訢我, 唔知係咪真, 但都好多人咁講架.

珍珠宮

2024年龍年勳章

但係我呢幾個月黎真係舉過n次, 我諗應該唔關事既.

希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

醒目開學勳章

係呀~唔好常常都做呢d舉高手,屹高腳,因為呢d動作,會有d拉到子宮附近ge肌肉。

大宅

聽過,不過舉了無數次!

侯爵府

之前都係舉過 n 次, 知道之後就盡量避免囉!

男爵府

jeje 寫道:
我姑奶有叫我唔好舉高隻手, 佢話會令到臍帶纏頸; 而我d 朋友就話會扯斷d 乳腺, 但西醫就話無根據.

真係無聽過wow.. 只來聽話有人話唔好成日'mouth' 低lor
大少奶

侯爵府

好媽媽勳章

呢個說法似乎有根據d
wendynbb 寫道:
好似係頭三個月唔好咁做, 因為個胎只是好細地貼著你的子宮, 好容易貼唔實, 舉高手和mu底的動作好易令佢鬆出來, 會容易小產. 呢個都係朋友告訢我, 唔知係咪真, 但都好多人咁講架.

其實大家個b都算stick得實, 所以無乜大影響, 但對d初期唔太stick實既小b黎講影響可能會好大~
所以初期可以避免既話都最好唔好啦!

但現在應該ok

不過現在舉得耐都會累啦, 係咪

大宅

以前有人同我講過!! 所以我胎第一胎時, 真係唔敢舉高手 但今胎乜都無理喇, 真係舉過N次咁多, 我個仔重成日要我抱tim 真係乜粗重野都做雲晒~~

大宅

我都成日'mouth' 低同大仔玩喎, 我好信係你就係你o既lee 句說話架

DhaMgc 寫道:
[quote]
jeje 寫道:

真係無聽過wow.. 只來聽話有人話唔好成日'mouth' 低lor [/quote]

首頁

尾頁

跳至