產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

好想知係 仔 定 女 ...

目前我24周了, 仲未知....

第一次在東區照照聲波時, BB 爬轉左, 睇唔到...

之後去診所照, 醫生話20周仍未清楚, 所以唔肯定, 話有粒野, 但唔知係器官定係臍帶....

第二次去東區, 醫生話咩都睇得清楚, 只係唔肯定係仔定女....

到依家24周了, 好似再唔去照就要等出世先知, 我屋企人同老公都話繼續保持神秘感, 但我好想知, 因為要想想改名, 又要想想BB將來既生活, 如果我靜雞雞去CHECK, 老公知道又會唔鐘意了....

我阿媽話佢生兩個都係唔知, 但快要生之前自己會FEEL都, 結果都好準喎.

我個肚偏偏地, 有D人話係女
我醜樣左, 粒粒多左, D人話係仔
有左之後打親麻雀都輸, D人話係敗家仔
我阿媽果邊個個都係先女後仔, 所以推算係女

禁止訪問

Re: 好想知係 仔 定 女 ...

該用戶已被刪除

禁止訪問

男爵府

我依家都好想知~但要等到下星期先知!

別墅

我心大心細之中, 因為d人話照得太多超聲波會唔好...

大宅

超聲波又唔係日日照, 冇問題架。我駄阿女時前前後後照左應該都有10次, 阿女同我都好健康啦。不過如果你老公唔想你特登去照咪唔好去囉。

至於改名既野, 咪諗定一個男既名, 一個女既名囉... 好過我0個陣因為老公太嫲過身, 我臨時臨急要幫個B (當時未知佢係女) 改個男又得女又得既名黎出訃文啦。

民房

有人話呢~

如果個肚同個心口都生好多毛毛就係仔仔黎~
因為有男性 荷爾蒙影響,

我而家肚個個照左係男仔~,而個肚都真係出多左毛毛

其實你好想知就去照多次喇~
:lol:
你放心~bb都開心d 喇~

大宅

好想知係 仔 定 女 ...

我都agree with kozzy所言, 我個肚都生好多毛毛,照左係仔o黎.
有人話個樣’跟’以往冇唔同, 都會係仔.

別墅

呀~ 我個肚臍有條中間線都長左好多小毛毛, 咁可能係仔仔黎架~^^

改名果度, 其實都想到一個男既一個女既名, 依家同個肚傾計既時候, 唯有兩個名都叫下, 等佢習慣下先~^^

其實我家附近有間診所照超聲波好便宜, 收我$150一次, 不過個醫生唔係好識睇, 上次去照, 佢都一直係咁話好得意, 而冇作好專業既分析, 仔女都唔識分. 所以... 我在考慮去唔去多次, 如果去其他地方照, 起碼600蚊, 我又唔想.

大宅

如果去照結構性超聲波就差不多一定要照到為止, 因為醫生要照晒bb d 器官同內臟, 睇下有冇先天問題... 其實都唔係只為照仔定女, 係真係為bb 好既. 不過好似係18-22週內做, 好少聽人講over 24週先做. 係私家做around $1300.

如果係貪得意, 亦可以28週左右照4d, 可以睇下bb個樣, 有本相簿留念, 亦會照埋bb size 同男仔定女仔. 上次馱阿女時有做, around $700.

別墅

結構性超聲波我都做左, 所以如無意外, 醫院唔會再照了~

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

生仔唔一定多左毛毛架, 我係生仔但係毛毛無多到bor!

大宅

QEgg 寫道:
結構性超聲波我都做左, 所以如無意外, 醫院唔會再照了~

但醫生都唔講你知bb仔定女? 係咪係公立醫院照?
我d朋友係私家照的, 醫生都會講. 我個醫生仲教埋我睇仔定女添.

別墅

Cathymom, 我是在政府醫院做的, 東區.

醫生教你點睇呢?

大宅

QEgg,

醫生影左bb個菇菇大特寫教我地睇. 佢話係女仔就會睇到3劃打直的. 當然大前題係要醫生影到果個位先睇到, 如果醫生照時冇刻意照果度, 就算識睇都睇唔到的.

大宅

我個肚臍同心口都有好多毛毛呀,腳果D仲長左好多添,但系我陀緊個系女來架~我塊面D皮膚白左,但系又出左幾粒豆豆,個肚都好尖呀,唔圓既,就系尖左出來,我媽咪話如果無照過仲以為系仔添~所以呢D信唔過架,如果真系好想知就去照下啦~

別墅

Cathymom, 原來係咁, thanks~

我今日再同老公相量下先^^

大宅

我個肚臍有條中間線都長左好多小毛毛, but mine is daughter ar

複式洋房

首頁

尾頁

跳至