懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

雪印�能恩?

BB食緊人奶,想轉奶粉,請俾D意見呢兩隻奶粉!

公爵府

好媽媽勳章

Re: 雪印�能恩?

雪印味淡....

大宅

係....我仔仔都係食緊雪印....好好

別墅

雪印

d屎好似食人奶個d咁, 稀爛有d似架喱, 陪月ee話雪印無咁熱氣. 之前食A+, d屎一粒粒, 因為奶粉焙焗過, 所以熱氣.

大宅

我起初都係補雪印俾BB,但近來聽好多人講話有BB食雪印無NG NG,而能恩就日日NG NG(即係消化得好掛),能恩又無甜味。。。我心大心細,兩隻佢都食過,但我想揀定一隻,會開始由人奶轉奶粉啦!

大宅

我阿b係食能恩+少少人奶, so far 都ok, 重得幾好, 能恩唔好味, 所以阿b都算肯飲水(水淡都唔好味). 不過能恩係低敏, 好似少左少少野, 不過我見阿b都ok 就繼續飲.

大宅

我個b都係人奶+ha1 依家無人奶 只係ha1 日日有1-2次便便 我之前一出院就比bb補雪印 食左2次 d便便係一粒粒 呵到我b patpat 仔紅晒呀 之後就改補a+ 點知仲衰 出濕疹添呀 我立即食返ha1呀 依到依家4個月大 重得幾好架 4個月大16磅 ok 架 只不過係呢排我個b病又厭奶先輕左2磅 :-(
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

我BB試緊雪印�能恩,每日一餐,因為多數食人奶,所以無俾水佢飲,雪印D便便真係有DD乾粒粒。其實呢兩隻都好多人話唔錯,但我諗我BB受能恩多D。

多謝大家分享,等我試多幾日能恩睇下點先!

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

佢妹妹個女食能恩 ... ok o家 ... 係 d ng ng 嗅 d, 但我覺得如果 bb 真係腸胃唔太好至食會好 d

我個女食雪印 ... d ng ng 比較林身, 無咁嗅, but 間中都會痾粒粒, 但一煲開奶茶飲就即刻林返晒o家啦, 至於 pat pat 紅o既問題主要睇佢一日痾幾多次, 痾得 3 次以上個 pat pat 一定紅o既

首頁

尾頁

跳至