論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

so angry when I heard...

today someone told me her friend's maid feeds bb sleeping pill in the afternoon (when no one is home). Parents didn't find out until they purposely come home early one day.
I am so angry when I heard this...how can the maid be so cold-blood!!

be careful mommies, esp if you bb sleeps all the time.

珍珠宮

Re: so angry when I heard...

攪錯∼∼∼無人性
有無報警?要報警兼即炒

民房

You have to post her name here so that no one will 中招

別墅

bb父母有冇帶bb去急症室?要即刻驗血看看有多少安眠藥在身體內,看看bb有冇事,同埋呢d就係告工人的證據!

大宅

請問 印 or 賓呀? 係咪可以告佢呀?

大宅

我三年前都係懷疑我當時的菲菲用lee招對我當時只有十個月大既仔仔. 我地最後用左佢20日就保$抄左佢.

事原係當時仔仔一直都唔肯跟佢, 因為本來仔仔係由婆婆(我媽咪)加香港part time照顧. 當時婆婆在我家, 眼見仔仔點都唔肯被佢抱訓覺. 仔仔會不停喊, 喊多過一個小時 (我地沒有怪佢, 因為我地明白係需要時間, 叫佢慢慢黎). 直至一天, 完全由她照顧那天, 我回家, 仔仔訓著左, 但係係一個好似無知覺的樣子. 我問她仔仔今天如何, 她說仔仔吃完粥仔後就訓左. 我覺得奇怪, 因為仔仔一向不是如此. 我當時有將仔仔訓覺樣影下. 我將事情話比婆婆知, 佢同一個外家係菲藉華人的朋友講. 媽咪朋友話比小朋友食安眠藥係菲律賓係好平常. 我趕走那菲後, 發現她還有一櫃子衫, 還有一包沒有寫上藥名&病人名稱的藥. 我當時雖沒有拿去化驗, 但我真的沒有可能再去不懷疑那菲菲.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

不動聲色即時去E院Check,同e生講件事,如e生建議報警,可帶police返去搜佢d野,查到個PK有做佢就C Q 梗. 即炒唔補仲要告佢個C PK.

洋房

咁都有o既....
有冇攪錯呀....
拎去打巴啦.....

禁止發言

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

好媽媽勳章

我都曾經聽過, 離譜

子爵府

好媽媽勳章

This is very serious!!!!

離譜!離譜!離譜!
Hello everybody~~!

伯爵府

太過份, 俾我一定告到佢luck褲.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

吓~ 點可以咁做架, 咁細個bb餵佢食藥

男爵府

2019勳章

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

I heard this before. I think it is very common among the bun

別墅

No only bun but Ind too. As many Ind maids did that to Chinese BB in their country.

珍珠宮

唔係化.

民房

聽完我都好驚!請問有乜方法知道菲傭喂bb食安眼藥呢?

大宅

我聽完都好驚, 今日係公司猛睇ip cam, bb成日都瞓覺, 疑神疑鬼, 怕佢落葯比bb所以成日瞓覺. 但我知我係驚黎都多餘既, 因佢工作暫時表現都ok, 冇偷偷地瞓覺/ 冇煲電話粥, 所以都唔會因為佢想偷偷地瞓覺/煲電話粥然後落葯卦.

首頁

尾頁

跳至