跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

青衣區邊間幼稚園較好?

唔該各位媽咪比d意見啦

複式洋房

Re: 青衣區邊間幼稚園較好?

卓思, 因為程度較深升上小學時就會較輕鬆

大宅

kLChow
你小朋友讀緊卓思定係准備報呢?我都認為都唔錯,我都想邦囡囡啊!不過都未揀定......

男爵府

KLChow,

請問卓思有無外籍教師? 如想報n1, 應幾時報?
通常升邊間小學?

複式洋房

Hi 杏孑,

我囡囡現在讀緊小一啦, 她是在卓思畢業出來

複式洋房

Hi ricebb,

有外籍教師及普通話教師. 10月29日是開放日你可以去看一看或可以登入以下學校網站睇下

http://www.choicekinder.net/

男爵府

KLChow,

thanks! 請問open day幾點至幾點? 個website無寫.

複式洋房

ricebb,

Sorry, 我唔知道,你可以打電話去問下

男爵府

KLChow,

唔該晒!

請問知唔知 "聖公會荊冕堂青衣幼稚園 " 好唔好呢?

複式洋房

ricebb,

Sorry, 唔清楚 :-|

男爵府

Dear All,

我囝囝報下年n1, 心目中有三間理想學校,
分別學之園, 宏福及卓思!!!
我現在心大心細唔知讀邊間???
如三間都報三間都收, 你地會點間???
請各位幫助比下意見~~~

大宅

KLCHow

卓思程度較深我都听過,但是小朋友讀的時候會唔會辛苦D呢?
課外活動&玩的時間少左呢?

複式洋房

杏孑,

要視乎個別小朋友是否可以接受到, 因為我囡囡就無問題. 所以星期六/日都可以出去玩或參加課外活動. 其實可以給小朋友慢慢習慣, 到小學時就較輕鬆否則就會更辛苦. 因為依家的小學多數每個星期要默書及背書(中英)及家課較多, 每年有幾個小測, 總測, 期考等等.

大宅

KlCHow

好多謝你的意見.

大宅

ricebb,

原來大家都係青衣友!我都諗緊比呀B讀邊間幼稚園好,聖公會荊冕堂好似麻麻地 ,你有冇諗過青衣啓思呢?你會唔會去卓思開放日呀?我都想去睇吓!

大宅

卓思開放日
幾時呀 !
:-P :-P :-P :-P :-P :-P[img]

大宅

29.10.2006!

maycmhui 寫道:
卓思開放日
幾時呀 !

男爵府

杏孑,

你囡囡係卓思讀, 請問老師細唔細心, 友善耐心嗎???
同校舍大有固定的課室嗎??? 是否有外籍老師和課程
兩文三語嗎??? 多親子活動和課外活動嗎??? 煩請幫
忙~~~
Thank you!!!

男爵府

irisfung,

咁"橋"既! 原來大家都係青衣友
我都會去卓思open day呀, 唔知會唔見到你呢
荊冕堂麻麻地咩? 點解呀? 我見佢係非牟利, d報導好似ok, 唔知查實好唔好

大宅

如果你唔介意,我地可以pm聯絡電話,得閒可以多D交流吓! 可能個個人standard唔同掛!我有個朋友嘅仔之前係讀荊冕堂,佢話學校環境麻麻地,後來轉咗去荃灣嗰間! 我有同事建議學之園,但學費勁貴,要成$37xx 1個月!

ricebb 寫道:
irisfung,

咁"橋"既! 原來大家都係青衣友
我都會去卓思open day呀, 唔知會唔見到你呢
荊冕堂麻麻地咩? 點解呀? 我見佢係非牟利, d報導好似ok, 唔知查實好唔好

首頁
12345...10

尾頁

跳至