跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

Re: 青衣區邊間幼稚園較好?

因為昨天婆婆有份同豆b去in,婆婆都覺得好。如果啟思真係收,婆婆唔讚成坐校車,佢話情願同佢一齊坐車上去。

pg如果再開未繼續上咯,豆b都無其他野做。

大宅

ichome2002 寫道:

係呀,在面試日老師講左如果唔收就唔會通知架...
你是否只選讀上午呢 如果係機會細好多,咁你仲同囡囡報左邊間學校呀.

我仲報左卓思同宏福.
仲未in,圣多默唔收,無后備.
而卓思同宏福又唔知收唔收,
好大壓力

大宅

杏孑 ,
唔好擔心啦,卓思同宏福都幾好,仲有好多機會的.
你的女兒是否年尾出生的細b呢,我見相中的囡囡好細個.

男爵府

我都約左卓思喎, 睇下有沒有機會碰到你啦.
杏孑 寫道:
[quote]
係呀,在面試日老師講左如果唔收就唔會通知架...
你是否只選讀上午呢 如果係機會細好多,咁你仲同囡囡報左邊間學校呀.

我仲報左卓思同宏福.
仲未in,圣多默唔收,無后備.
而卓思同宏福又唔知收唔收,
好大壓力 [/quote]

我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

男爵府

ichome2002
你係全職媽咪黎架? 點解返pg唔返n1呀?
親子班仲有兩堂就完,咁你會唔會再報一期呀
我多數都會報呀,因為亞女好鍾意個老師Eva姐姐...
佢成日在家剩係對住我好悶,我又唔想成日同佢去公園,
亞女一玩就唔肯走,仲次次返黎來野埋d傷風感冒之類嘅病反來,上星期四玩左一日,之後又病左la.大家都辛苦
豆b係0502,咁即係出年9月返N1
亞女係0401,出年9月返K1
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10
該用戶已被刪除

大宅

ck1656 寫道:
ichome2002
你係全職媽咪黎架? 點解返pg唔返n1呀?
[quote]

我係全職媽咪黎架
本來都有考慮返N1,但係亞女平日好痴身,又易聲沙又易病,我怕她返學時若要哭足一星期,咁醫生費都好容呀....
而家我在家間中都會教下她認字.數數同唱歌仔,so far 識嘅野同返學學到的差唔多,只係合群方面就一定差d,所以間中我都帶佢公園玩下. :lol:

大宅

NewSnoopy 寫道:
因為昨天婆婆有份同豆b去in,婆婆都覺得好。如果啟思真係收,婆婆唔讚成坐校車,佢話情願同佢一齊坐車上去。

pg如果再開未繼續上咯,豆b都無其他野做。

比我有需要都係會情願同佢一齊坐車上去,因為始終太細la..
老公不想我同bb都要辛苦等車同坐車,所以不考慮太遠的學校,而且若果亞女在校出左咩事都可第一時間去到學校ma..會安心D. :lol:

男爵府

咁我都明, 易病真係情願佢遲d返學, 返住pg唔返n1都沒問題.
怕悶咪約埋我出黎玩囉.

我係全職媽咪黎架
本來都有考慮返N1,但係亞女平日好痴身,又易聲沙又易病,我怕她返學時若要哭足一星期,咁醫生費都好容呀....
而家我在家間中都會教下她認字.數數同唱歌仔,so far 識嘅野同返學學到的差唔多,只係合群方面就一定差d,所以間中我都帶佢公園玩下. :lol:

大宅

複式洋房

我有教會朋友推介(青衣平安福音堂幼稚園), 佢話係用蒙特梭利, 救世軍幼兒園都係用佢, 唔知大家有乜意見。

大宅

畀面勳章

遠又唔係真係好遠~啟思在曉峰園嘛,巴士都係兩個站。同埋好似青衣站有shuttle bus入埋園入面。

爸爸仲攪笑呀,我們去interview,佢只係穿過曉峰園之嘛,佢話曉峰幾好,直頭搬入去喎...誇張

[quote]

比我有需要都係會情願同佢一齊坐車上去,因為始終太細la..
老公不想我同bb都要辛苦等車同坐車,所以不考慮太遠的學校,而且若果亞女在校出左咩事都可第一時間去到學校ma..會安心D. :lol:

複式洋房

NewSnoopy 寫道:

爸爸仲攪笑呀,我們去interview,佢只係穿過曉峰園之嘛,佢話曉峰幾好,直頭搬入去喎...誇張

唔攪笑呀,我都想搬入去.bb返學又方便,空氣又好.過幾年又可以直升启思小學,都幾好.講真,如果住曉峰園,都唔晒in啦,启思一定收.

複式洋房

idj 寫道:
我有教會朋友推介(青衣平安福音堂幼稚園), 佢話係用蒙特梭利, 救世軍幼兒園都係用佢, 唔知大家有乜意見。

蒙特梭利教學法的幼稚園通常好貴.講真,作為從小接受填鴨式教育中國人,懂得蒙特梭利的精髓的老師幾乎係冇.所以唔係好相信.

複式洋房

y&c_224 寫道:
各位媽咪, 想請問出年讀N1, 係咪而家就可到附近報名啦? 有邊幾間可開始報? 我只知道學之園係出年2月.

你快d四圍打電話問下啦,我們一早報晒名,in晒,收咗

大宅

ichome2002:
我囡囡係年尾11月出世.
所以面試的時候就較蝕底

ck1656
我約左25號10:00.你呢?

男爵府

杏孑
我約左25號十二點半呀, 多數撞唔到你喇

大宅

ck1656
咁等面試后收唔收佢地la.
睇下有無機會做同學仔

男爵府

hi hi

我囝囝讀緊康傑 N, 覺得各方面都 ok, 暫時都好鍾意呢間學校 , 不過聽到有d同學仔 k1智轉校, 好唔好心啊 :cry:
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

男爵府

CJBaby,
咦.....我個囡都向康傑讀緊n班喎, 佢地咪係同學仔囉. k1我都實會轉校架, 你有沒有搵其他學校in呀咁.
康傑星期六去旅行因為11月先返學所以沒有報名, 否則可能有機會見到你喎, 嘻嘻.

首頁

尾頁

跳至