跳至

首頁

尾頁

別墅

BB有痰及鼻塞點算?

阿B有痰又鼻塞,令我好心痛,她又不會咳痰,點算呢?聽人話給BB食保嬰丹可化痰,是否行得通?我擔心帶阿B看醫生 ,她五個月大就要食西藥,會有問題嗎?請各位媽媽幫我分憂。 :-(

大宅

Re: BB有痰及鼻塞點算?

lcys:

如果你唔同bb睇醫生 有可能會越拖越嚴重喎 佢會食唔到奶 因為鼻塞 我個b今日又完e生la 上次睇無開抗生素 今次有la 因為bb唔退燒 有時唔係次次都有抗生素比bb食架 病向淺中醫呀 我個b得4個月大炸
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

我個b上星期咳咳,成日有痰o係心口度,但又吐唔到出o黎.
我都有俾保嬰丹佢食,但無乜效,結果去左睇醫生,食左三日西藥,而家好番七七八八喇!
你都係帶個BB睇醫生啦,唔好拖喇!
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我個仔又係. 咳同鼻塞. 食左西藥仲未好轉. :cry:

大宅

Icys,

點呀bb有無睇醫生? 好返d未?
我呀囡都係咁, 依咗1weeks藥都未好, now要睇第2次(可能屋企又有人病, 互相傳染)

洋房

試吓比佢食

首頁

尾頁

跳至