跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

你地覺得阿b識得認人未??

今日同老公去左街,但冇帶阿b去.
平時通常帶埋佢去的.
返到黎,咁岩有個鄰居抱住佢玩.
原本好地地的,我老公行埋去"瑤瑤,爸爸返黎啦!"
佢即刻好似好淒涼咁望住我老公喊.
我99同埋個鄰居都話佢已經識認人了.
我自己就覺得咁細個應該仲未識...
你地覺得呢?定係淨係認到爸爸媽咪?
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

Re: 你地覺得阿b識得認人未??

3 個月大的BB 開始識得認人的了,特別是成日對住佢的人,不過就未識得怕陌生人。

大宅

我仔仔認得人啦,我有次去減肥時,比mami係舊屋湊佢,雖然都係有喊,不過都叫做肯玩同肯訓~點知我一上到去佢見到我就即刻好嗲咁喊=0=
同埋佢知道我c6抱佢佢就喊架喇~~哈哈

洋房

其實有時都唔知佢認人定喺認省wor

大宅

咦...原來好多bb都咁犀利識得認人啦..

bb兩個幾月大時, 會成日望住個窗, 見天開始晚就發顛, 我點抱bb都係喊, 只有我老公搞得掂佢...
所以我咪藉口話日頭我o既, 夜晚佢o家o羅...

仲有次我出街, 交bb俾老公同99湊佢時, 老公走去沖涼就交咗俾我99睇住一陣, 老公一出來偷望bb一下, 一見到我老公就喊得好犀利, 老公一抱就收聲...

真係識得認人啦...

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

mowaiching,

你就好啦, bb跟你老公 ~ 我個b 一比我老公抱, 佢就喊架啦 (可能抱得唔舒服)

別墅

識得認人啦

複式洋房

我個女依家兩個月大,都識認人啦!
但仲未識驚陌生人!
只會認得平時接觸佢既人!佢對眼好似同你講咁!
Emily Blog 請你也來分享小雪的生活點滴 出售bb衫&口水肩,請按網址進入

大宅

Emen 寫道:
mowaiching,

你就好啦, bb跟你老公 ~ 我個b 一比我老公抱, 佢就喊架啦 (可能抱得唔舒服)

EMEN,

你老公係咪四眼? 好多小朋友都唔知點解好怕四眼架喎

我BB都識認人好耐, 上星期我電咗負離子, 佢都認我, 咁我唱返歌比佢聽, 佢就笑返認到我, 真係好冧呀

子爵府

我覺得識嫁,佢聽開daddy mami把聲&平時同佢講野佢會認得o既~第2d人就仲冇咁易引到佢笑tim....
兩個都係我心肝定>3<

男爵府

識得認人ar! 一抱就收聲lu....好古惑!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

阿b好攪笑,見親婆婆,即刻笑曬,仲張兩隻手手,要抱抱喎

男爵府

畀面勳章

識得認架啦∼一聽到把聲�聞到d味就有反應啦∼
一係就喊,一係就笑囉∼
我呀b初出世我99就話佢認得我老公把聲唔喊啦∼(咁岩之麻,我老公每日見得2-3hour咋,仲係sleep左架)

大宅

emen,
可能因為我老公成日抱開佢, 佢一放工返來就會抱下bb又錫下佢, 我成日都叫老公多d陪佢玩, 所以都好肯跟佢, 有時佢喊得好勁, 都係我老公搞掂咋...不過, 呢排夜晚臨目訓前都係要我抱先至目訓得冧...

BoscoChow,
我同我老公都係四眼呀....不過之前我聽過健康院d姑娘講, bb鍾意戴眼鏡的人喎..? 又或者個個bb唔同啦...

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

haha...我返到屋企除con. 戴眼鏡架啦, 但我老公同印印都無近視的...bb跟我&印印, 所以呢個theory唔成立既 :lol:

複式洋房

有次仲搞笑,平時阿b對住我係無化粧

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至