自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我覺得真矢老師都幾有台型

講回她以前的事, 發覺佢個幾好樣, 又生得夠高, 如果香港拍女王教室, 你地應為搵邊個女星做魔鬼老師最合適
有捨必有得 有得必有失

男爵府

2019新春慶豚圓

Re: 我覺得真矢老師都幾有台型

佢好靚女啊∼
如果香港女藝人...鄧萃雯都得喎∼

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

真矢善良時個樣好清秀有氣質,脫變後又好cool,好型.
如果香港拍陳慧珊都唔錯

別墅

其實她的外型同我都幾似, 不過佢靚D, 我覺得佢個樣夠靚, 身型就唔OK, 只是高(同我一樣).

侯爵府

我之前都同老公講過幾次真矢似陳慧琳。
跳跳虎媽媽 寫道:
真矢善良時個樣好清秀有氣質,脫變後又好cool,好型.
如果香港拍陳慧珊都唔錯

男爵府

其實天海祐希(真矢老師)本身履歷好勵害下架

佢85年讀完書後以第一名資格考入寶塚歌劇團學演藝(日本好出名既女子歌劇團)
底子打得好,所以天海無論演.唱.舞.都好掂(所以女王片尾可以跳得咁叻)
而因為佢夠高所以被編做"男役", 即係要反串扮男仔
一般寶塚既男役要演起碼10年先至可以登上TOP的地位(首席男役)
但天海祐希只花了7年時間就成為TOP了
所以在寶塚時她被稱為"10年一遇的天才"
天海1995年退出,當時佢既離團被稱為"寶塚大地震"
因為佢係寶塚四個組別裏面最紅最有人氣同最能夠為寶塚賺錢既明星
佢離團個時,李碧華在壹周刊都有寫過文章講佢
退團後佢有拍過電影同電視(同金城武合作過電影)
不過是近年自從"離婚女律師"(離婚弁護士)後在電視圈才真正紅起來
"女王的教室"後被視為日本新一代既收視女王
在此之前,佢已經得左唔少獎
電影中,最著名既係反串演"源氏物語-千年之戀"裏面既光源氏

我覺得陳慧珊仲未夠冷, 陳慧琳又淋左D, 主要係兩個把聲唔夠strong, 其實配音果個都叫ok, 但係都仲未夠天海原聲演女王把聲真係好strong好惡魔架
蓋鳴暉啦, 只係未夠高

別墅

係喎! 在香港, 蓋鳴暉會是最合適.

複式洋房

我覺得真矢有d似鞏琍呀!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題