派對情報

跳至

首頁

尾頁

民房

"貴族蛋糕"服務十分差

本人今天遇到一件實在十分氣憤的事,一定要在此告知各位媽咪,免得好似我一樣那麼...
本人的女兒下星期便兩歲,好想弄一個公主一般的蛋糕給她作為生日用,而聽講太子道有一間叫"貴族蛋糕"的cake shop可以弄這些款式,便趁今天假期一家人連同小女兒看看,反正我都是第一次去...
當我們到達店舖時,已經給我的感覺不是太好,原因是鋪面細不在話下,相信只能容納4至5個人,再加上店舖的職員只顧談話,不理會客人的需求,我本想不入去,但心想一場來到,亦入去看看吧..於是我,我姐姐與媽咪一起入去,誰料當時有一個著黑色衫的女人正在幫一個人包裝蛋糕時,她竟大聲喝罵我們在做什麼,我們被她這麼一喝,頓時不知所措,我們說是來訂蛋糕,但她沒有理睬我們之餘,還跟著又大聲叫我們"你地借開得唔得"...我即時說究竟發生什麼事情?呢個女人(我估是老闆)究竟做什麼要發我們脾氣???這是待客之道嗎???
我們於是一行人離開,並說不會再到這間店舖,請各位媽咪看完後轉告其他人不要到此店訂購或購買任何東西....我到現在心情還未平服....

別墅

Re: "貴族蛋糕"服務十分差

真同情你的遭遇, 那店舖面積的確係細, 好細, 但該店的出品卻又精美又新鮮, 店面好似有一位老板娘及兩位售餅員, 店員多站於近門口,售賣曲奇之類, 老板娘的而且確並非時常笑面迎人, 但可是都每問必答, 我都係一年才幫親一次, 女兒生日我例必問佢最近那個款式多人訂, 就照跟. 如遇人多的時候, 答案都好'簡單'呀.

算啦, 女兒生日大過天, 無謂為無謂人傷神死細胞啦, 不開心的事, 快快忘記, 合上眼, 想一想女兒的臉容, 笑聲, 多可愛!
Have a nice Day !

別墅

或者佢嗰日同老公鬧交心情唔靚啦!算啦......唔好嬲啦!去第二度買過 :lol:

民房

各位,obby慨唔閞心我好明白,因為我就係佢故事入面那個
.......[誰料當時有一個著黑色衫的女人正在幫"一個人"包裝蛋糕時].......的那一個人。

不過,個故事慨前面同後面重有兩段佢無講,呢一段就係個起源!

星期日5:00pm,我媽媽+我侄仔+我,一行3人閞閞心去取軍曹蛋糕,去到間shop我地巳經比個Barbie立體蛋糕吸引住,因為相就見得多,實物就無見過,我地3個都好閞心,因為個立體蛋糕真係好靚!睇完之後” 著黑色衫的女人”就好nice咁幫我地包起個軍曹蛋糕,佢一路包我一路問佢其它

禁止訪問

複式洋房

可否提供"貴族蛋糕" or "kiwi" 既地址/聯絡電話呢?

複式洋房

我都想要呀. 我姪女10月16號生日, 佢好中意灰姑娘架, 唔知趕唔趕得切訂呢, 大約幾$架? 謝謝!!
linglingchacha 寫道:
可否提供"貴族蛋糕" or "kiwi" 既地址/聯絡電話呢?

公爵府

2019新春慶豚圓

HI ALL,

我從未幫襯過貴族, 我無權comment 佢地! 但係我覺得服務態度真係好重要架! 我就好滿意kiwi 既服務囉!
今年我個仔2歲生日, 因為要開2個party 所以同佢地訂咗2 個立體旦糕,但係我唔係訂佢地已有既款式,我自己揾咗好多相比佢地, 佢直情叫個師博同我逐個款講有咩得,有咩唔得,(都成10款), 之後我order 咗2個唔同既款, 仲要送貨地圵改了又改,我自己都唔好意思, 但係佢地真係好nice, 而旦糕味道個個都話好! 我都介紹咗好多friend 訂, 但係唯一真係比較遠所以我同佢地contact 都只係上綱or電話攪掂就算啦!

tel: 2662 3838

公爵府

2019新春慶豚圓

joann1029,

kiwi 2662 3838
價錢 - 立體就好似要190/LB, 但係就要3lb 起架!
唔立體就好似平d,但係打去問問會淸楚d囉!
[quote]
joann1029 寫道:
我都想要呀. 我姪女10月16號生日, 佢好中意灰姑娘架, 唔知趕唔趕得切訂呢, 大約幾$架? 謝謝!!

複式洋房

bigbighei吾該你呀, 我想訂2磅既蛋糕. 原來佢地响南區, 我都係住南區架. thx.

複式洋房

I also 未幫襯過貴族 but都曾致電及親臨該店,態度真係唔多好。 但係我覺得服務態度真係好重要架! 我就好滿意kiwi 既服務, 佢地真係好nice, 而旦糕味道個個都話好! I order the cake on July, 個師博同我contact many times to make the best one.

I don't know to upload the cake photo, you can pm me to get more comment and detail.

Chan's Family

公爵府

2019新春慶豚圓

hi joann1029

你住南區咪好近? 你住得近可以免費送貨添! 我都好想post 個旦糕上嚟比大家晒吓, 但係我唔識呀, 可唔可以教我呀!
[quote]
joann1029 寫道:
bigbighei吾該你呀, 我想訂2磅既蛋糕. 原來佢地响南區, 我都係住南區架. thx.

複式洋房

係呀, 我好近架咋, 我會自己去

公爵府

2019新春慶豚圓

Hi joann1029,

好呀! 唔該晒, 我再去8吓先!!!

別墅

別墅

我都去過貴族, 佢哋真係麻麻地, 又貴。而家已經多咗好多可以訂3D蛋糕嘅地方, 所以都再無幫襯, 正如大家所講今時今日咁嘅服務態度唔得架啦。啱啱之前訂過一間叫 Six Senses, 都有3D Barbie 同 Thomas 款

珍珠宮

請問邊度有反斗車王蛋糕? 貴族有冇web?

複式洋房

Hi, pdia,

Do you have the tel. no. or website for Six Senses?

Many thanks,

pdia 寫道:
我都去過貴族, 佢哋真係麻麻地, 又貴。而家已經多咗好多可以訂3D蛋糕嘅地方, 所以都再無幫襯, 正如大家所講今時今日咁嘅服務態度唔得架啦。啱啱之前訂過一間叫 Six Senses, 都有3D Barbie 同 Thomas 款

別墅

貴族好似無website, 我又唔覺佢地差, 28/10 去訂蛋糕, 阿女鍾意 Tamama & Giroro, 一問下方知 2磅蛋糕最多可做1 個公仔, 兩個公仔以上要訂3磅, 幣, 唔知揀邊個, 正在猶豫之際,老闆娘問我地有幾多人食, 我們合共10個大人, 她就提意我們訂2 磅好了, 因為好易食唔晒, 落單後, 卻又發現有'軍曹國的明星 - Sumomo, 唯有改單再做, 都無野呀, 她還叮囑我們若要再改, 就需於7點收工前致電再改. 我就好滿意啦.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至