自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

"貴族蛋糕"服務十分差

本人今天遇到一件實在十分氣憤的事,一定要在此告知各位媽咪,免得好似我一樣那麼...
本人的女兒下星期便兩歲,好想弄一個公主一般的蛋糕給她作為生日用,而聽講太子道有一間叫"貴族蛋糕"的cake shop可以弄這些款式,便趁今天假期一家人連同小女兒看看,反正我都是第一次去...
當我們到達店舖時,已經給我的感覺不是太好,原因是鋪面細不在話下,相信只能容納4至5個人,再加上店舖的職員只顧談話,不理會客人的需求,我本想不入去,但心想一場來到,亦入去看看吧..於是我,我姐姐與媽咪一起入去,誰料當時有一個著黑色衫的女人正在幫一個人包裝蛋糕時,她竟大聲喝罵我們在做什麼,我們被她這麼一喝,頓時不知所措,我們說是來訂蛋糕,但她沒有理睬我們之餘,還跟著又大聲叫我們"你地借開得唔得"...我即時說究竟發生什麼事情?呢個女人(我估是老闆)究竟做什麼要發我們脾氣???這是待客之道嗎???
我們於是一行人離開,並說不會再到這間店舖,請各位媽咪看完後轉告其他人不要到此店訂購或購買任何東西....我到現在心情還未平服....

民房

Re: "貴族蛋糕"服務十分差

Hi Obby,
我都有同樣嘅事情發生過,真係十分十分十分差...大家唔好去買..... :evil:

複式洋房

我8月嗰時都去訂過蛋糕, 好彩無遇到不禮貌對待, 不過好明顯佢哋唔係好志在.

同埋佢哋啲蛋糕唔係真係咁好味, 相比美心就差啲, 價錢又唔平, 所以下次都係唔會再去了.

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

洋房

我上兩個月都有去訂生日蛋糕俾阿囡.我覺得佢地無問題WOR. 服務唔差WOR. 個公主蛋糕仲好靚添. 味道唔錯WOR, 我平時唔LIKE吃有好多CREAM的蛋糕ga.而呢間就整得

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我相信呢度都好多人去過貴族, 我都相信佢真係唔志在架! (淨係我買果一陣, 已經有幾單生意喇....)講真, 咁多卡通公仔旦糕, 出面好難搵呢.......(都ok好食既...)
上次我去, 間舖的確好細, 我地一家4口企左o係入面, 都真係好迫, 我個女又揀黎揀去都未決定到.......好彩果日招呼我地果位小姐, 態度都ok姐.....不過我唔出聲, 佢都唔肯拎多d相簿出黎lor(費事我地揀咁耐掛.......)

男爵府

我冇試過訂蛋糕,但間中我就會去買曲其餅,佢地既態度又ok冇問題噃,d cookies重幾好味添.

男爵府

我都覺得佢地無問題喎.個老板娘都無咩野.我呢兩年都係佢度訂生日蛋糕.8月果次去訂.我睇好耐起碼半個鐘.最後仲用3G比仔仔睇邊個款.佢都比.訂左個3磅.走左之後.又返轉頭.又問洗唔洗訂多一磅.佢仲同我分析.最後佢都叫我訂3磅就得.唔係會食淨哂.
有時行過(幾個月先一次)去買cookie佢都會即刻叫d女仔攞比我.
可能我又係好彩啦!!!
不過你都唔好咁嬲啦.幫小朋友攪生曰開開心心啦.仲有好多cake shop既.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

大宅

I have tried that shop once. The service is not bad and the quality of the cake is high...

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

我前幾日去訂左個keroro旦糕有個女人同一個男人, 個男人似係老闆, 因為我睇完公主又睇keroro, 又同朋友相量要邊款好, 又相量要幾多磅, 兩個都態度都ok架! 佢地剛焗好d小旦糕成盤取出來, 仲多次叫我小心熱添~
我朋友話我知, 佢試過駕車去取cake, 因那裡泊不到車, 到之前打俾佢地叫佢地pack好, 車一到即取出去給她呀! 仲整過個大旦糕幫佢地整兩款味添~ 曲奇?! yummy!! :-P

我鍾意佢地整果d卡通公仔旦糕個面係jelly畫出來, 唔係好似買左版權果d, 成塊朱古力放在上面!

別墅

呢間餅店的確幾有'格', 舖面細又唔多理會顧客, d嘢又唔平, 尤其cookies 價錢更是比街尾超x貴好多; 但到咗有長者生日時又不其然諗起佢地既壽桃蛋糕, 老人家實鍾意!

洋房

貴族D cookies 又真係好'正' 嫁。
可能每次去買野, 都係晨早9點幾, 每次都好少人買野, D員工態度都好好,上次無幫襯, 只係問如要訂蛋糕, 要幾耐之前落order, 個員工好詳細解釋, 又介紹邊款蛋糕啱小朋友(講到有D煩)。吾知係吾係, 朝早小人D, D員工心情好D掛?

侯爵府

下次試下呢間, 我個仔next month生日, 我都打算係呢樹訂thomas蛋糕比佢

別墅

請問有無電話或地址呢 ? 想睇下 keroro 蛋糕啊 !

sorry, 樓主.....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我在上個月尾都訂了一個 Dororo 蛋糕, 幫我落 order 果位女士之態度又沒問題 bor ?-( 原先我想訂 Tamama, 後來更改 Dororo, 佢都又改, 沒有態度差. (可能又是好彩吧)
味道亦唔差, 因 d cream 唔太甜.

子爵府

我訂過都無問題,老闆娘知我揸車去攞蛋糕,叫我唔駛泊後面街,攞之前俾電話佢,佢攞去街口俾我

大宅

我訂過都冇問題喎,我係打電話去訂架,仲好好人添,因為我住得遠,佢好好人都幫我落單而且我女好鐘意,唔覺得佢服務差.

white1

男爵府

我同佢哋訂疍糕都6年lu
服務態度ok la,
味道都好好,由其覺得生果好新鮮。

atta講得對:
不過你都唔好咁嬲啦.幫小朋友攪生曰開開心心啦.仲有好多cake shop既.

大宅

我三個月前都去佢度訂左個蛋糕,態度無咩問題(但唔算好nice)!蛋糕都好靚,但係...我拎個蛋糕返到學校同仔仔開生日會時,老師打開個盒,見到有一隻好細昆蟲走左出來,應該係成日出現係書堆的蟲仔!

我估係個蛋糕盒...於是對他們印象打了折扣,亦不打算明年再訂了!

男爵府

我想問address??

首頁

尾頁

跳至