育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

Unicharm "winnie the pooh" 初生尿片

請問有無用過 Unicharm 新出初生尿片 ?
價錢與 pamper 差不多 hk$76/60片 即 @$1.26/pc.
因好多人覺得中碼 mickey (日本版)好用過 pamper

大宅

Re: Unicharm "winnie the pooh" 初生尿片

我係以$70換一包中碼或細碼(訂日本奶粉時換), 好似一包得五十幾片咋喎...
ok喎, 好似真係比pampers好用...最like佢後面腰位有橡筋摺位
$76一包, 在那裡可以買到咁平? 都幾抵喎, 上網見到就咁買都成$120喎...?

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

男爵府

Re: Unicharm "winnie the pooh" 初生尿片

我用細碼 維尼.....好正!!

點解你哋買咁平.........我買成九十蚊一包播!!

禁止訪問

禁止發言

大宅

我在東西見到 56片+4片 = 60片 , HK$76/包, 每次訂1箱
有4包重可以送貨, 即 HK$76X4 = HK$304.00
重有其他大,中,細碼可以訂購.

我大仔 5歲, 當年首選 PAMPERS, 係因無其他牌子好過佢!
因依家有 "UNICHARM"想試用新的, 我依家重係 TWINS.
預算 12月尾出世, 所以要一箱一箱的訂貨
:lol: :lol:
該用戶已被刪除

大宅

monkey&dogBB

即係Unicharm "winnie the pooh" 初生尿片靠得住,
你 BB 幾時出世, 我依家訂是否太早 ??

該用戶已被刪除

男爵府

monkey&dogBB,

請問unicharm size同pampers棉柔比較係咪差唔多呀

大宅

Thank you ! Thank you!

洋房

My daughter is 3.5-month old. She is using Pampers S size. If I change to Unicharm, what size should I buy? How to make order in 'east west'? (sorry, I've never made order via web)
monkey&dogBB 寫道:
in123cindy,

Okay架!我大女依家用緊Unicharm "winnie the pooh"嘅大碼尿片!

我細B將會今個月出世!

如果您屋企有地方的話,早D訂都無乜所謂啦!

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

dogdog06
我個女而家3個月大, 佢用unicharm s碼無問題, 可以貼去 '1'位, 唔漏野, 尿片料比huggies軟身, 好似大少少咁, pampers係比較細......
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

洋房

Thanks for your advice, Sherry. How can I order Unicharm online? How much does it cost?
該用戶已被刪除

男爵府

我都打咗電話去問其分別!!
我選擇用米奇.......因去到M碼亞poon成兩蚊條~~~~

monkey&dogBB 寫道:
pandacat_bb & dogdog06,

Unicharm "winnie the pooh"尿片size比pampers棉柔係大條架!而同Unicharm "mickey"尿片嘅分別在"winnie the pooh"尿片有彈性腰貼,BB有個大肚腩都唔怕唔啱著!

Unicharm"winne the pooh"嘅size如下:-
1. 初生 for 0-6kgs
2. 細碼 for 4-8kgs

而Unicharm"mickey"尿片就只有中碼及大碼!

其實,詳細資料可以上東西網站可以看到,或者可以打電話俾佢哋嘅蔡太,佢好nice架!好樂意解答您哋嘅問題!

大宅

今天我 e-mail 問 "東西" 原來可以比 yen, 即係重平.
依家 1:0.066 , @yen1008/包 = hk$66/包
比港幣 hk$76/包平咗成 hk$10 一包

男爵府

monkey&dogBB

唔該晒, 見你講"mickey", 咁我用過unicharm啦, 不過未試過用"pooh", 我未試過係東西買片片架, 等我上網睇睇先

大宅

我明天去"東西"訂初生尿片,預計付日元 (平 D),
重有無什麼可以介紹
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至