夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

是否與奶奶一齊住?

我不是與奶奶一齊住,但間中會上來我家過夜。我對奶奶時好時唔好,看看心情才知。她對我算不錯,但她有點行為我就不喜歡,如:亂丟垃圾(在家中)。

複式洋房

Re: 是否與奶奶一齊住?

我係...99都有好多怪習慣,我都係好頂唔順,我會同老公講,佢就會話

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我而家都係同奶奶住, 佢地暫時都無咩野, 大家都叫幾好咁啦, 希望可以快d搬反自己個度啦.
[img][/img][img align=left

民房

一齊住,冇問題.

複式洋房

我都係同99 ,62 ,一齊住 ,本人只要返工 ,唔係成 日向屋企對住佢地 ,我就會覺得冇咩野 ,但猜野做個時 ,日見夜見就會覺得佢地好煩 ,+上我老公既家人都係怪人 ,好難明佢地既生活 ,但對我都唔羞

大宅

我係同奶奶一齊住,但都ok啦,有d時候煩咗dd咁囉

複式洋房

我都係同奶奶一齊住, 我覺得每個人都有自己既性格同生活習慣, 唔可以要求人地照自己既意思去生活, 大家一齊生活就應該互相忍讓, 多d 睇對方既好囉, 我奶奶對我好好, 當然有時都會有唔開心既情況出現, 但我當時唔開心, 但唔會放係心度, 始終大家一家人, 都要多d為對方著想, 唔好太計較

子爵府

好媽媽勳章

我唔係同奶奶一齊住...但係我每日都會上去食飯...我同奶奶無野...人人性格都唔同...有陣時要互相體諒同忍讓...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

same.....

onon1022 寫道:
我唔係同奶奶一齊住...但係我每日都會上去食飯...我同奶奶無野...人人性格都唔同...有陣時要互相體諒同忍讓...

大宅

我系同62,99一齊住,我99非常霸道,無幾個人可以忍到佢,唯獨系我.....一般佢話我我都唔會出聲,由佢話~我當佢唱歌....
而我62,我上星期先知道原來佢對我有咁多不滿,系我姑奶面前話我懶,唔做家務.....但系我而家有左BB呀,唔通仲要擒高擒低咩???
所以做人新抱真系好難呀!!!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我系同62,99一齊住,但都ok

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

同意冬蝶 !!
同99一齊住了8年, 都OK ! 有D野睇開D囉, 同埋她也是一個醒目的99, 她都不會囉嗦我 !
其實有她係度都有好多好處, 尢其是她幫手睇我兩件, 好似噚日他們瞓了晏教, 我仲可以同老公'鼠'出去, 拍拖一陣行下街tim ! 要她孤獨老人一個人住, 我也不忍心呢 !
冬蝶 寫道:
我都係同奶奶一齊住, 我覺得每個人都有自己既性格同生活習慣, 唔可以要求人地照自己既意思去生活, 大家一齊生活就應該互相忍讓, 多d 睇對方既好囉, 我奶奶對我好好, 當然有時都會有唔開心既情況出現, 但我當時唔開心, 但唔會放係心度, 始終大家一家人, 都要多d為對方著想, 唔好太計較
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

男爵府

我唔係同奶奶住..
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

民房

如果有得選擇,當然唔願意啦,因為我係嫁俾我老公,而唔係嫁俾我奶奶

民房

我婚後4年都同6299 住, 之後因有3個小朋友才搬出去, 但要每晚回家食晚飯。
可惜明年要搬返一齊住呀!! 我老公一家係怪人, 成日要人聽佢話, 好煩, 好唔開心呀!!
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
願愛我和我所愛的人都幸福快樂! Uwants Forum :-? :-D :-D :-D

民房

Hi LoveBecky, good luck to you!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我唔係同6299一齊住,佢地對我都幾好架!係大左肚之後覺得99有d煩,不過佢可能都係為我好。而家生左個仔佢都唔知幾開心,不過其實99鍾意女仔多d,因為佢自己好想生女但係生左兩個仔!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

洋房

奶奶在我家過夜唔係唔好!起碼有人煮飯被我吃,有人替我做家務。但就少了一些2人世界及私人空間!

我平日穿得十分十分隨便的,但奶奶、老爺在家就不可以了。

大宅

我同9962一齊住, 佢哋好好, 我淨係負責湊女, 所有家務都唔洗我做, 有時我同老公去街佢哋又幫我湊埋, 仲成日買好多嘢比bb同我

侯爵府

我哋唔係一齊住ga~~ :mrgreen:
~我對寶貝~
筠雅giana&覺賢percy

首頁

尾頁

跳至