懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

廣華走佬袋..衛生巾買那隻牌子好?

我係supermarket只係見到Kotex有扣, 姑娘話有一隻係粉紅色包裝送綱褲....

醫院要求3-4包衛生內, 我可否買晒Kotex呢, 定係有扣同自動粘貼都要買呢?

大宅

Re: 廣華走佬袋..衛生巾買那隻牌子好?

jojoplanet,

可以兩樣都買,有扣係比你未落得床時用既.(到時有嬸嬸幫你帶架啦),到你可以落床行得時可轉用自動粘貼, 我就總共帶左
三包入院,一包扣兩包自動粘貼. 其實出左院後我都有Keep 住用孕婦衛生巾,因為佢厚身d,坐起上嚟個傷口無咁痛.

所以我總共買左五包用,傷口無咁痛就轉用番普通孕婦衛,而家D惡露小左好多所以就用護墊都得.

珍珠宮

自動粘貼個隻你買了什麼牌子, 我在萬寧同Watson都只係見到Kotex有扣...

如果我用Kotex的時候是否要買綳帶呢?

別墅

我剛剛生完過床果下先用有扣,出左產房我用返自動粘貼.

洋房

jojoplanet:

粉紅色包裝[個]隻牌子叫(理的),我都買左..係粘貼[家].你試吓去D藥房搵呀,應該有...
我家姐都話好用過Kotex..

珍珠宮

即係我買1包Kotex+2包理的

民房

其實如果你用網褲就唔駛用有扣,我都係買咗兩包黏貼加網褲1包就ok,亦都唔駛帶崩帶!

洋房

係呀,我都係咁..1包Kotex+2包理的入院用..唔夠先叫老公買啦...

珍珠宮

但係有其他媽咪話入產房唔可以著under咁網褲都應該唔ok...是否要用有扣+崩帶呢?

joechung 寫道:
其實如果你用網褲就唔駛用有扣,我都係買咗兩包黏貼加網褲1包就ok,亦都唔駛帶崩帶!

民房

入到產房佢哋就咁幫我墊住咋,我都冇帶崩帶,唔駛帶啦 :lol:
jojoplanet 寫道:
但係有其他媽咪話入產房唔可以著under咁網褲都應該唔ok...是否要用有扣+崩帶呢?

[quote]
joechung 寫道:
[/quote]

珍珠宮

Joechung

I see ...thank you

男爵府

網褲預幾多先夠, 我有2 包貼既pat . 買多一包扣既入院就得.

首頁

尾頁

跳至