跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有無元朗區教仔課程推介?

如題

禁止發言

Re: 有無元朗區教仔課程推介?

該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章

Christie23429,

我都想知下呢個課程既資料,麻煩你send埋俾我呀~唔該晒~
[email protected]

歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

大宅

你地去元朗大會堂報 ----- 家長學校

家長學校係以你小朋友的年齡分班, 如小朋友讀幼稚園, 你就讀幼兒組, 小一及小二家長就讀小一,二組, 如此類推, 年費hkd400.00, 每月上兩堂, 又平而且教得好好, 嬰,幼組的講者十分有料, 而且表達得好好.
剛開班, 可以問下, 好似十月中或十月底就不再收新生, 過後如欲再參加就要待明年收生.

希望能幫到你地.
xo仔

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Christie23429
兩歲幾仲踩三輪車呀 !
人地五個月都自己玩豬仔車啦 !

複式洋房

容鳳書3p課程, 免費且姑娘好好心機, highly recommand!

Detail as flw:

母嬰健康院的3P課程

什麼是3P課程?

此課程是由澳洲昆士蘭大學心理學系親職及家庭支援中心的正面親職計劃小組所編制,旨在透過五個層面的家庭介入方法,協助家長有效地與子女相處,並扶助其健康成長。目的是致力推介正面的親職技巧,使家長能夠有效地處理各類輕微的兒童行為問題。課程共分八節,其中四節是以小組形式進行的技巧研習工作坊,其餘四節是個人電話跟進及輔導。

為什麼在母嬰健康院推行3P課程?

3P課程是推介採取家庭介入方法以糾正子女行為的親職培訓課程,目的除了協助家長掌握正面的管教技巧外,也幫助他們從不同角度理解子女的行為。因此,這個課程可助預防或減少兒童的行為問題。為了履行《2001年施政報告》中由

伯爵府

我都想知下呢個課程既資料,麻煩你send埋俾我呀~唔該晒

[email protected]

THANKS

大宅

Would you send the details to my mail: [email protected]
Thxxxxxxxxxxxxxxxxxx!

禁止發言

伯爵府

我想問下, 咁健康院的3p 親子課程係幾時上堂的, 平時我要湊囝, 除了佢返了學, 如果唔係都好唔得閒下, 另外在囝囝2歲打針時, 我都有問過d 姑娘, 但係佢話唔係人人都上得架wor.... 點樣先可以報名?

禁止發言

大宅

got it la. Thxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

別墅

容鳳書3p課程好似逢星期二定三上堂,
因上次去容鳳書見到的,我剛上完,
現時電話跟進中,課程幾好架,
11月5號(逢星期日)開始,好似7:30pm定8:30
亞視有得播,由香港電台搞的有關3p親子課程
的節目,到時睇下la..

另元朗大會堂(家長學校)都非常好架,
不過11月8日就不接受報名喇!

複式洋房

"容鳳書" Tel :2443 8421.

, 我都有問過d 姑娘, 但係佢話唔係人人都上得架wor.... 點樣先可以問過d 姑娘, 但係佢話唔係人人都上得架wor?
因為課程相當認真兼免費, 只是有心就個個可報名. 姑娘會要求你填份問卷, 再安排上課時間. 上課要交功課, 但課程相當互動! 重會認識好多媽咪!!

男爵府

但我bb打針時 (我在粉嶺打), 問姑娘話最少要bb滿2歲先可以報, 同埋個course係for行為有問題既小朋友的家長讀。我都好想報, 不過姑娘唔俾。

其實究竟係點呢?? 間間唔同?

WikMa 寫道:
"容鳳書" Tel :2443 8421.

[quote]
, 我都有問過d 姑娘, 但係佢話唔係人人都上得架wor.... 點樣先可以問過d 姑娘, 但係佢話唔係人人都上得架wor?
因為課程相當認真兼免費, 只是有心就個個可報名. 姑娘會要求你填份問卷, 再安排上課時間. 上課要交功課, 但課程相當互動! 重會認識好多媽咪!![/quote]

首頁

尾頁

跳至